Sport

Tragedie în Afganistan! Un fotbalist al naţionalei de juniori a murit în timp ce fugea de talibani

Zaki Anwari, un tânăr fotbalist din Afganistan a murit după ce a căzut dintr-un avion.
20.08.2021 | 08:15
Tragedie in Afganistan Un fotbalist al nationalei de juniori a murit in timp ce fugea de talibani
ADVERTISEMENT

Anwari făcea parte și din lotul naționalei de fotbal, la nivel de juniori, din Afganistan, însă preluarea puterii de către talibani l-a făcut să își dorească să părăsească țara.

Înainte de a-și pierde viața, Zaki Anwari s-a agățat de un avion american, care tocmai decola de pe aeroportul din Kabul.

ADVERTISEMENT

Un fotbalist al echipei de fotbal a Afganistanului a murit după ce a căzut dintr-un avion

Zaki Anwari, fotbalist la naționalele de juniori din Afganistan, a murit după ce a încercat să plece din țară, agățându-se de un avion american. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a naționalei de fotbal din Afganistan.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a naționalei de fotbal din Afganistan.

Zaki Anwari a încercat să fugă din țară, agâțându-se de un avion, însă la un moment dat nu s-a mai putut ține strâns și a căzut în gol de la o distanță mare față de sol.

ADVERTISEMENT

Nu este singurul cetățean afgan care și-a pierdut viața astfel, încercând să se agațe de avioane pentru a fugi din țară, după venirea la putere a talibanilor.

Mai mult decât atât, piloții americani au declarat la aterizarea unor avioane, că au găsit rămășițe de corpuri umane în diverse părți ale avioanelor.

ADVERTISEMENT

Mai mulți sportivi afgani l-au omagian pe Zaki Anwari

Mai mulți sportivi afgani l-au omagiat pe Zaki Anwari, fiind triști de vestea dură a dispariției lui, într-un context la fel de dur în care se regăsește statul.

Talibanii au preluat puterea în Afganistan după 21 de ani de război cu Statele Unite ale Americii și forțele aliate.

ADVERTISEMENT

În urma noilor regulil dure, femeile din Afganistan trebuie să respecte în totalitate legile „Shariei”, ceea ce le limitează libertatea.

Ele nu au voie să meargă singure pe strată, nu au voie să meargă la școală sau la universități, nu au voie să muncească în afara locuințelor lor și nu pot fi tratate de doctorii de sex masculin, printre altele.

ADVERTISEMENT
Tags: