News

Tragedie în Asia: 26 de oameni au murit în urma coliziunii dintre două bărci în Bangladesh

03.05.2021 | 19:30
Tragedie in Asia 26 de oameni au murit in urma coliziunii dintre doua barci in Bangladesh
ADVERTISEMENT

Tragedie navală în Bangladesh. Cel puţin 26 de oameni au murit şi mai mulți au fost dați dispăruți luni dimineaţă după ce o barcă cu motor supraaglomerată a intrat în coliziune cu o barjă plină cu nisip.

Ambarcațiunea care transporta peste 30 de pasageri s-a scufundat în fluviul Padma din centrul statului asiatic.

ADVERTISEMENT

Până la orele prânzului, un număr de cinci persoane au fost salvate din râu și au fost transportate la spital pentru a li se acorda îngrijiri.

Tragedie în Bangladesh: 26 de oameni au murit în urma coliziunii dintre două bărci

Grav incident naval în Asia. Un număr de 26 de persoane au murit şi mai multe au fost date dispărute luni dimineaţă după ce o barcă cu motor supraaglomerată a intrat în coliziune cu o barjă plină cu nisip şi s-a scufundat în fluviul Padma din centrul Bangladeshului, a anunţat poliţia, transmite NYTimes.

ADVERTISEMENT

”Echipele de salvare au descoperit 26 de cadavre şi unii pasageri ar putea fi dispăruţi”, a declarat Miraj Hossain, înaltă oficialitate din poliţia districtului central Madaripur, unde s-a produs accidentul, transmite sursa citată.

Pompierii şi populaţia locală continuă operaţiunile de salvare, a declarat un alt poliţist, potrivit presei internaționale, care relatează că cel puţin 30 de pasageri se aflau în barca cu motor care s-a scufundat. Dintre pasageri, cinci au fost salvați şi transportați la spital, a adăugat oficialul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, din primele informații, se pare că ambarcațiunea transporta pasageri cu încălcarea restricțiilor guvernamentale impuse în perioada pandemiei, a declarat pentru Associated Press Rahima Khatun, un oficial guvernamental de din zonă.

Barca plină de oameni s-a răsturnat în timp ce se îndrepta spre zona Madaripur din districtul Munshiganj, mai spun oficialii statului asiatic. Bangladesh-ul se află în lockdown până miercuri pentru a stopa răspândirea Covid-19.

ADVERTISEMENT

Tragedia de luni, a doua în ultimele 30 de zile în Bangladesh

În urmă cu doar o lună, în aprilie, un alt incident similar a avut loc în statul din sudul Asiei. Atunci, o coliziune între o navă de marfă și un feribot de mici dimensiuni a ucis 27 de persoane și a lăsat în urmă zeci de răniți.

În iunie anul trecut, cel puțin 32 de persoane s-au înecat după ce barca de pasageri pe care se aflau s-a ciocnit cu un feribot și s-a răsturnat în capitala Bangladeshului, Dhaka.

Statistica spune că sute de oameni mor în fiecare an în accidente navale de acest gen în statul Bangladesh.

ADVERTISEMENT