News

Tragedie în Bacău: 5 copii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani s-au înecat în Siret. Cum s-a produs incidentul

Tragedie în județul Bacău, acolo unde 5 copii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani au murit înecați în Siret.
02.08.2021 | 11:21
Tragedie in Bacau 5 copii cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani sau inecat in Siret Cum sa produs incidentul
ADVERTISEMENT

O nouă tragedie s-a produs în județul Bacău. Nu mai puțin de 5 copii aflați la scăldat pe râul Siret au murit înecați.

Drama din Moldova a avut loc pe raza localității Cotu Grosului, comuna Filipeşti. Trupurile neînsuflețite ale tinerilor au fost recuperate duminică seara, în jurul orei 21:30

ADVERTISEMENT

Tragedie în Bacău: 5 copii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani s-au înecat în Siret

Din primele cercetări, s-a stabilit că un număr total de 7 băieți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, toți din județul Neamț, veniseră la baie pe râul Siret, în comuna Filipești.

La un moment dat, 5 dintre copii a fi fost luați de curenții de apă. Imediat, au fost anunțate autoritățile. La acțiunea de căutare și salvare a celor 5 adolescenți au participat pompieri din județele Bacău şi Neamţ.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, seara, toți 5 au fost scoși din apă de pompieri, însă manevrele de resuscitare nu au mai dat rezultate și a fost declarat decesul.

Victimele, care provin din localitățile Bahna și Moldoveni, au vârstele: 2 minori de 14 ani, 2 de 17 ani și 1 tânăr de 18 ani.

ADVERTISEMENT

În acest caz dramatic, cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă pentru a se stabili cu exactitate situația de fapt.

Cum s-a produs tragedia din Bacău

Din informațiile furnizate de presa locală, cei 5 copii care s-au înecat ar fi încercat, de fapt, să salveze alți doi copii, care au scăpat cu viață.

ADVERTISEMENT

”Cei cinci au făcut lanț uman ca să-i ajute pe cei doi care se aflau în dificultate. Au reușit să-i salveze pe cei doi, dar au căzut ei în vâltoare și s-au înecat”, ar fi relatat cei prezenți la fața locului, scrie G4Media, care citează surse locale.

Județul Bacău a fost lovit de mai multe tragedii cu pierderi de vieți omenești în această vară. Pe 25 iulie, 7 persoane au murit și 5 au fost rănite în urma unui accident grav produs pe DN2/E85 între Adjud și Bacău. O mașină s-a ciocnit de un microbuz. A fost activat planul roșu de intervenție. Printre cei decedați au fost și doi copii.

Apoi, pe 28 iulie, 3 tineri au murit, după ce mașina în care se aflau s-a izbit violent de un copac. În urma accidentului, o altă fată, de 23 de ani, a ajuns în stare gravă la spital.

ADVERTISEMENT