News

Tragedie în Bosnia! Un ministru a fost răpus de coronavirus. Avea doar 53 de ani

29.07.2020 | 23:02
Tragedie in Bosnia Un ministru a fost rapus de coronavirus Avea doar 53 de ani
ADVERTISEMENT

Salko Bukvarevic, ministrul bosniac însărcinat cu problemele veteranilor, s-a stins din viață miercuri, la scurt timp după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus, agentul patogen care a ucis peste 666.000 de persoane din toate colțurile lumii.

Tragedia este cu atât mai mare cu cât acesta avea doar 53 de ani și nu suferea de boli cronice sau cardiace. Potrivit Agerpres, statul balcanic a înregistrat aproximativ 11.000 de infectări şi peste 300 de decese la o populaţie de doar 3,5 milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT

Specialiștii se tem de o reapariţie a epidemiei și solicită autorităților să ia măsuri radicale, în condițiile în care au fost raportate aproape 100 de contaminări la 100.000 de locuitori. Vorbim, așadar, despre una dintre cele mai mari rate din Europa.

Ministrul bosniac însărcinat cu problemele veteranilor a fost ucis de coronavirus

Membru al guvernului entităţii croato-musulmane, una dintre cele două componente ale Bosniei, Salko Bukvarevic a fost spitalizat în urma unor complicaţii survenite pe fondul infectării cu noul coronavirus. În cursul zilei de luni, medicii au decis plasarea sa sub asistenţă respiratorie, relatează publicația BHRT, care citează surse din cadrul clinicii universitară din Sarajevo.

ADVERTISEMENT

Nu este, însă, singurul lider politic testat pozitiv cu agentul patogen care face ravagii în întreaga lume. Fadil Novalic (61 de ani), prim-ministrul entităţii croato-musulmane, s-a aflat în aceeași situație. Din fericire, recuperarea sa a decurs bine, iar medicii l-au externat săptămâna trecută. Este în afara oricărui pericol, așa că își poate relua activitatea.