News

Tragedie în Botoșani. O fetiță de doar 12 ani s-a înecat într-un iaz. Voia să ajungă pe malul celălalt

O fetiță de doar 12 ani din Botoșani s-a înecat într-un iaz. O prietenă a încercat să o salveze.
07.08.2021 | 23:00
Tragedie in Botosani O fetita de doar 12 ani sa inecat intrun iaz Voia sa ajunga pe malul celalalt
ADVERTISEMENT

O copilă în vârstă de 12 ani s-a înecat sâmbătă, 7 august, într-un iaz din judeţul Botoşani. Trupul său a fost găsit de pompieri la o adâncime de doi metri.

Potrivit ISU Botoșani, copila se juca, împreună cu mai mulţi prieteni, pe imaşul din apropierea iazului, informează News.ro.

ADVERTISEMENT

La un moment dat , fetița a dorit să ajungă pe malul celălalt. A decis să treacă prin apă pentru a nu mai ocoli. Apoi s-a produs tragedia.

O fetiță de doar 12 ani din Botoșani s-a înecat într-un iaz

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, tragedia s-a petrecut în apele unui iaz de pe raza satului Buhăceni, comuna Truşeşti. Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti au ajuns în cel mai scurt timp la locul indicat.

ADVERTISEMENT

În mai puţin de 20 de minute de la începerea căutărilor, au găsit fetiţa în locul unde a fost văzută dispărând sub ape, la o adâncime de circa doi metri.

Ea a fost scoasă din apă şi preluată de echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă. La faţa locului a ajuns şi echipajul de terapie intensiva mobila SMURD. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, fetiţa nu a mai putut fi salvată.

ADVERTISEMENT

“Copila se juca, împreună cu mai mulţi prieteni, pe imaşul din apropierea iazului. La un moment dat, a hotărât să ajungă pe malul celalalt şi pentru a nu mai înconjura, a luat decizia să treacă prin iaz.

La circa zece metri de mal a dispărut sub ape. Una dintre fetele care o însoţeau, tot de 12 ani, a încercat să o ajute, dar nu a reuşit, motiv pentru care a alergat în sat să cheme ajutoare”, a transmis ISU Botoşani.

ADVERTISEMENT

Fetiţa de 12 ani, care a încercat să îşi salveze prietena, a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare.

Pentru a fi evitate astfel de tragedii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani a transmis o serie de recomandări:

  • evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă care au maluri abrupte, curenţi puternici, albiile nămoloase, acoperite de plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
  • alegeți locurile special amenajate pentru înot;
  • nu intrați singuri în apă, mai ales dacă nu știți să înotați foarte bine;
  • nu săriți de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcție;
  • nu intrați în apă dacă ați consumat băuturi alcoolice, seara târziu sau pe timp de noapte.
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi în apă, chiar dacă ştiu să înoate.

Vă reamintim că, în urmă cu o săptămână, cinci adolescenți și-au pierdut viața, înecați în Siret, după ce ieșiseră la scăldat. După mai multe ore de căutări pe raza comunei Filipești din județul Bacău, pompierii au găsit trupurile fără viață pe malul râului.

ADVERTISEMENT
Tags: