Sportul românesc a fost lovit de o nouă tragedie. Fostul mare pugilist român, Calistrat Cuțov, s-a stins din viață la 76 de ani. El a fost găsit fără suflare în apartamentul său de către niște vecini. Clubul Dinamo, la care a fost legitimat, a făcut anunțul.
Calistrat Cuțov a avut un palmares de invidiat. El a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 1968, din Mexic, la box. Fostul pugilist a câștigat de trei ori medalii la Campionatele Europene: una de aur în 1969, una de argint în 1971 și una de bronz în 1977.
„DECES. Medaliatul olimpic la box Calistrat Cuțov a trecut la cele veșnice
Clubul Sportiv Dinamo anunță cu tristețe trecerea la cele veșnice a fostului mare boxer Calistrat Cuțov. Născut pe 10 octombrie 1948, la Smârdanul Nou (județul Tulcea), Calistrat Cuțov a fost găsit decedat în apartamentul său din apropierea Clubului Sportiv Dinamo, unde locuia singur.
Cei care au alertat autoritățile au fost vecinii săi.
Calistrat Cuțov a fost unul dintre boxerii de legendă ai clubului Dinamo și ai României. Și-a început cariera la Clubul PAL Brăila, cu antrenorul Gheorghe Bobinaru, însă consacrarea a venit odată cu trecerea la Dinamo, în 1966. Palmaresul său cuprinde un bronz la Jocurile Olimpice din 1968 și trei medalii la Campionatele Europene: aur în 1969, argint în 1971 și bronz în 1977. După cariera de sportiv, Calistrat Cuțov a continuat în cadrul secției de box a CS Dinamo ca antrenor.
Calistrat Cuțov și Simion Cuțov au fost doi dintre cei mai de succes frați din istoria boxului românesc. Împreună au făcut istorie în nobila artă și au lăsat în urma lor meciuri memorabile. Sunt de notorietate disputele dintre Calistrat Cuțov și Paul Dobrescu… Simion s-a stins în 1993, la numai 41 de ani, iar acum a trecut și Calistrat la cele veșnice. Dumnezeu să-l ierte!”, a fost anunțul făcut de Dinamo.
Calistrat Cuțov a participat și la Jocurile Olimpice din 1972 și 1976, dar nu a mai reușit să revină în țară cu medalii. El a vorbit acum șapte ani despre cariera sa și despre felul în care s-a apucat de box, într-un interviu pentru FANATIK.
„Mai mereu se organizau gale București-Brăila, Galați-Brăila, iar brăilenii mei pierdeau mai de fiecare dată. Pe mine, copil fiind, treaba asta mă umplea de necaz. Cum adică, să vină ăia la mine în oraș și să-i bată pe ai mei?! Las’ că v-arăt eu vouă, mi-am zis, și m-am dus la box, imaginându-mi că nu peste multă vreme voi schimba soarta disputelor ăstora”, spunea fostul mare pugilist, într-un interviu pentru FANATIK.