ADVERTISEMENT
News

Tragedie în Brazilia! În Sao Paulo, un om moare de Covid la fiecare 6 minute

Autor: Alexandru Năstase | 23.01.2021 | 10:54
Tragedie în Brazilia! În Sao Paulo, un om moare de Covid la fiecare 6 minute
Sao Paulo are probleme uriașe cu pandemia de coronavirus. Sursa foto - hepta.ro

Tragedie în Brazilia acolo unde autoritățile din Sao Paulo s-au recunoscut depășite de pandemia de coronavirus. Oamenii legii au anunţat închiderea barurilor şi restaurantelor la orele 20.00 în cursul săptămânii, dar şi pe toată durata weekendului, pentru a opri răspândirea virusului.

ADVERTISEMENT

De altfel, ultimele date arată că o persoană moare la fiecare şase minute din cauza Covid-19. Este un bilanț absolut înfiorător.

Măsurile vor intra în vigoare chiar din prima zi a săptămânii viitoare și vor fi valabile până la 7 februarie în Sao Paulo şi în majoritatea municipalităţilor din statul cel mai bogat şi mai populat al Braziliei.

ADVERTISEMENT

Tragedie în Sao Paulo

“Al doilea val al coronavirusului loveşte lumea iar efectele sale se fac simţite şi în Brazilia şi în statul Sao Paulo”, a declarat guvernatorul statului, Joao Doria.

“Creşterea numărului de cazuri, de spitalizări şi de decese este extrem de îngrijorătoare”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

“Scenariul următoarelor zile nu este deloc liniştitor. Din contră, este sumbru. Există riscul ca, dacă Sao Paulo nu va lua măsuri în scurt timp, paturile de la terapie intensivă să lipsească”, a avertizat coordonatorul celulei de luptă împotriva noului coronavirus, Joao Gabbardo.

Acesta a ținut să transmită că nu va da înapoi, în pofida presiunilor din partea mediilor economice şi a preşedintelui Jair Bolsonaro. Șeful statului se opune oricărei forme de lockdown sau încetinire a activităţii economice.

ADVERTISEMENT

“Sao Paulo nu are un guvern populist care îşi abandonează cetăţenii”, a adăugat el, într-o aluzie directă la preşedinte. Interesant este că Gabbardo ar putea chiar candida prezidenţialele din 2022 împotriva actualului președinte.

Brazilia a lansat în această săptămână, cu întârziere, campania naţională de vaccinare a celor 212 milioane de locuitori care se va confrunta rapid cu lipsa dozelor, potrivit experţilor.

ADVERTISEMENT

Ţara a înregistrat circa 215.000 de morţi, dintre care 51.000 numai în statul Sao Paulo, şi deplânge în prezent peste 1.000 de decese zilnic

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!