Fotbal international

Tragedie în Brazilia! Patru fotbaliști și președintele unui club au murit într-un accident aviatic

24.01.2021 | 19:13
Tragedie in Brazilia Patru fotbalisti si presedintele unui club au murit intrun accident aviatic
ADVERTISEMENT

O adevărată tragedie s-a produs în Brazilia, patru fotbaliști și președintele unui club din liga a patra au murit într-un accident aviatic.

Tragicul accident vine la patru ani după ce avionul în care se afla delegația grupării Chapecoense s-a prăbușit. Atunci, 71 de persoane aflate la bordul aeronavei respective şi-au pierdut viaţa, doar 6 supravieţuind.

ADVERTISEMENT

Așa s-a transformat cea mai importantă zi din istoria lui Chapecoense, care trebuia să joace la Medellin cu Atletico National în prima manșă a finalei Copa Sudamericana, în una dintre cele mai mari tragedii din istoria fotbalului.

Au murit într-un accident aviatic patri fotbaliști și un președinte de club

După patru ani și aproape două luni de la tragedia cu Chapecoense, fotbalul din Brazilia este zguduit de o nouă tragedie. Patru fotbalişti ai echipei Palmas FR şi preşedintele clubului, Lucas Meira (32 de ani), au murit într-un accident aviatic, în urma căruia a decedat şi pilotul aparatului de zbor de mici dimensiuni.

ADVERTISEMENT

Jucătorii care au decedat sunt Lucas Praxedes (23 de ani), Guilherme Noe (28 de ani), Ranule (27 de ani) şi Marcus Molinari (23 de ani). Accidentul a avut loc la un aeroport privat din Luzimangues. Avionul s-a prăbuşit la câteva momente după decolare.

Potrivit presei braziliene, cei patru jucători erau legitimaţi la Palmas din acest an, iar în 19 ianuarie, clubul din liga a patra braziliană anunţa că Praxedes, Noe şi Ranule au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Clubul de fotbal Palmas anunţă că, în data de 24 ianuarie, în jurul orei 8:15, s-a prăbuşit avionul în care era preşedintele clubului, Lucas Meira. Acesta decolase din Goiana pentru meciul dintre Vila Nova şi Palmas, de luni.

În acelaşi avion era pilotul Wagner şi fotbaliştii Lucas Praxedes, Guilherme Noe, Ranule și Marcus Molinari a decolat şi s-a prăbuşit imediat, la capătul pistei. Vă transmitem, cu regret, că nu au existat supravieţuitori. Suntem consternaţi şi anunţăm că vom ajuta familiile victimelor cu tot ce se poate”, se anunţă în comunicatul clubului.

ADVERTISEMENT

După tragicul incident, Federația Braziliană de Fotbal a anunțat amânarea meciului dintre Vila Nova şi Palmas, care era programat să aibă loc luni, 25 ianuarie, la ora locală 16:00.

ADVERTISEMENT
Tags: