News
notix pixel id

Tragedie în Bucegi. Tânăr din Brașov, găsit mort într-o prăpastie, după un zbor cu parapanta

28.10.2020 | 12:35
Tragedie în Bucegi. Tânăr din Brașov, găsit mort într-o prăpastie, după un zbor cu parapanta
Tragedie în Bucegi. Tânăr din Brașov, găsit mort într-o prăpastie, după un zbor cu parapanta. Sursa foto: Salvamont Brașov
ADVERTISEMENT

Tragedie în Masivul Bucegi din Carpații Meridionali. O persoană și-a pierdut viața după ce s-a prăbușit cu parapanta într-o prăpastie.

Echipele de salvare care au ajuns la locul accidentului nu au putut decât să constate că victima nu a supraviețuit impactului.

Din primele informații, decedatul ar fi un sportiv în vârstă de 32 de ani, din Braşov, care practica speed flying, iar în momentul în care a încercat să-şi ia zborul cu parapanta din vârful muntelui, s-a prăbuşit în gol.

ADVERTISEMENT

Un tânăr s-a prăbușit cu parapanta în masivul Bucegi. Salvamontiștii l-au găsit mort

O nouă tragedie s-a produs în această săptămână în zona montană din România. Un bărbat de doar 32 de ani a fost găsit mort în Masivul Bucegi.

Victima a fost găsită fără suflare, miercuri, în zona Branei Caraimanului, după ce a încercat să-și ia zborul cu parapanta de pe Vârful Caraiman, dar a căzut în gol câteva sute de metri pe un vâlcel.

ADVERTISEMENT

”Acesta a încercat să-şi ia zborul cu parapanta de pe Vârful Caraiman, dar a căzut câteva sute de metri pe un vâlcel spre Valea Caraimanului”, a precizat Claudiu Vasilescu, şef Salvamont Buşteni, conform Adevărul.

Mai mulți salvamontiști, implicați în recuperarea corpului victimei

Sursa citată mai notează că circa 16 salvamontişti din Buşteni, Prahova şi Azuga au intervenit extragerea cadavrului din prăpastie.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, s-a pus problema intervenţiei unui elicopter care să preia rănitul, însă ajunşi la faţa locului salvatorii au constatat că parapantistul era decedat. Astfel, echipele de salvare au demarat acţiunea de recuperare a trupului neînsufleţit.

Tot miercuri, salvatorii montani au primit încă o solicitare de la Vârful Omu unde o femeie de 60 de ani a căzut şi a suferit un traumatism de bazin. Echipele s-au împărțit şi vor interveni si pentru salvarea femeii accidentate

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri