News

Tragedie în Bucegi. Tânăr din Brașov, găsit mort într-o prăpastie, după un zbor cu parapanta

28.10.2020 | 12:35
Tragedie in Bucegi Tanar din Brasov gasit mort intro prapastie dupa un zbor cu parapanta
ADVERTISEMENT

Tragedie în Masivul Bucegi din Carpații Meridionali. O persoană și-a pierdut viața după ce s-a prăbușit cu parapanta într-o prăpastie.

Echipele de salvare care au ajuns la locul accidentului nu au putut decât să constate că victima nu a supraviețuit impactului.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, decedatul ar fi un sportiv în vârstă de 32 de ani, din Braşov, care practica speed flying, iar în momentul în care a încercat să-şi ia zborul cu parapanta din vârful muntelui, s-a prăbuşit în gol.

Un tânăr s-a prăbușit cu parapanta în masivul Bucegi. Salvamontiștii l-au găsit mort

O nouă tragedie s-a produs în această săptămână în zona montană din România. Un bărbat de doar 32 de ani a fost găsit mort în Masivul Bucegi.

ADVERTISEMENT

Victima a fost găsită fără suflare, miercuri, în zona Branei Caraimanului, după ce a încercat să-și ia zborul cu parapanta de pe Vârful Caraiman, dar a căzut în gol câteva sute de metri pe un vâlcel.

”Acesta a încercat să-şi ia zborul cu parapanta de pe Vârful Caraiman, dar a căzut câteva sute de metri pe un vâlcel spre Valea Caraimanului”, a precizat Claudiu Vasilescu, şef Salvamont Buşteni, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Mai mulți salvamontiști, implicați în recuperarea corpului victimei

Sursa citată mai notează că circa 16 salvamontişti din Buşteni, Prahova şi Azuga au intervenit extragerea cadavrului din prăpastie.

Într-o primă fază, s-a pus problema intervenţiei unui elicopter care să preia rănitul, însă ajunşi la faţa locului salvatorii au constatat că parapantistul era decedat. Astfel, echipele de salvare au demarat acţiunea de recuperare a trupului neînsufleţit.

ADVERTISEMENT

Tot miercuri, salvatorii montani au primit încă o solicitare de la Vârful Omu unde o femeie de 60 de ani a căzut şi a suferit un traumatism de bazin. Echipele s-au împărțit şi vor interveni si pentru salvarea femeii accidentate

ADVERTISEMENT