News

Tragedie în China. Cel puțin 18 morți și 16 răniți, majoritatea copii, la o școală de arte marțiale

Cel puțin 18 morți și 16 răniți, majoritatea copii, au fost raportați în China, după un incendiu produs la o școală de arte marțiale.
25.06.2021 | 12:58
Tragedie in China Cel putin 18 morti si 16 raniti majoritatea copii la o scoala de arte martiale
ADVERTISEMENT

Cel puțin 18 persoane au murit și 16 au fost rănite după un incendiu izbucnit la o școală de arte marțiale din centrul Chinei. Tragedia a avut loc în primele ore ale zilei de vineri, 25 iunie.

Potrivit presei locale, majoritatea victimelor sunt elevi cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani.

Cel puțin 18 morți și 16 răniți după un incendiu la o școală de arte marțiale, în China

În momentul izbucnirii incendiului, în unitatea școlară din provincia Henan se aflau 34 de persoane. Pompierii au reușit să stingă incendiul și acum anchetează cauzele producerii acestuia.

ADVERTISEMENT

Copiii răniți, dintre care 4 în stare foarte gravă, au fost transportați de urgență la un spital local. Un medic al unității a declarat presei locale că el și colegii săi  ”fac tot ce le stă în putință” pentru a salva viața copiilor, scrie Est Coast News.

Potrivit sursei citate, managerul școlii din provincia Henan a fost arestat de către autoritățile din Poliția chineză.

ADVERTISEMENT

”La Zhenxing, copiii studiau și practicau arte marțiale în timpul zilei și locuiau acolo. Nu știu ce a provocat incendiul”, a spus tatăl unui băiat de nouă ani care a supraviețuit.

Henan este locul de naștere al artelor marțiale tradiționale chineze și găzduiește multe academii de kung fu.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai mari este faimoasa Școală de Arte Marțiale Shaolin, care are sute de profesori și zeci de mii de studenți.

Tragedia de vineri a iscat un val de reacții și în mediul online, unde utilizatorii rețelelor sociale au cerut adoptarea unor standarde mai bune în ceea privește securitatea la incendiu.

ADVERTISEMENT

Incendiile mortale, extrem de frecvente în China

Incendiile cu victime sunt extrem de frecvente în China. Peste 20 de oameni au fost uciși în două flăcări în cartierele de migranți din Beijing în 2017.

Un incendiu imens care a afectat un bloc rezidențial din Shanghai cu 28 de etaje, în 2010, a ucis 58 de persoane.

Tragedia de vineri vine într-un moment sensibil pentru Partidul Comunist din China. În această perioadă se intensifică pregătirile de securitate înainte de celebrarea a 100 de ani de existență a formațiunii.

În ultima perioadă, în China au avut loc mai multe serii de accidente mortale de mină, în provinciile Henan, Jiangxi și Hubei.

Numai într-o săptămână din iunie, peste 30 de muncitori au fost uciși în două explozii separate de gaze la minele din Henan și Hubei.

ADVERTISEMENT
Tags: