News

Tragedie în China. Un autocar plin cu elevi a căzut într-un lac: 21 dintre ei au murit

07.07.2020 | 17:00
Tragedie in China Un autocar plin cu elevi a cazut intrun lac 21 dintre ei au murit
ADVERTISEMENT

21 de persoane au murit în China după ce autocarul lor s-a prăbușit într-un lac, în timpul unor inundații puternice.

Autocarul transporta elevi care urmau să susțină examenul de Bacalaureat în varianta chinezească, înainte de a se înscrie la facultate.

ADVERTISEMENT

Șoferul autocarului ar fi pierdut controlul autocarului și a plonjat în Lacul Hongshan din provincia Guizhou.

21 de elevi au murit în China, după ce autocarul lor a căzut în lac

21 de persoane s-au înecat, în timp ce alți 15 oameni sunt răniți, potrivit unui comunicat oficial al autorităților.

ADVERTISEMENT

Elevii se îndreptau spre examenul „gaokao”, Bacalaureatul din China. Potrivit presei din China, elevii prinși că au copiat la Gaokao, dar și eventualii lor complici pot fi sancționați cu până la 7 ani de închisoare.

Camerele de supraveghere ale CCTV au surprins momentul în care autocarul s-a prăbușit în lac, după ce a tăiat brusc toate cele cinci benzi ale drumului.

ADVERTISEMENT

Autoritățile încearcă să-și dea seama ce s-a întâmplat mai exact cu șoferul autocarului și care au fost motivele care au dus la tragicul accident.

China se află sub cod roșu de furtuni și inundații, cel puțin 119 oameni fiind dați dispăruți în ultimele zile. Guvernul de la Beijing a estimat pierderile financiare ca fiind de peste 5 miliarde de euro, conform The Telegraph.

ADVERTISEMENT

Inclusiv orașul Wuhan, considerat epicentrul epidemiei de Covid-19, a fost afectat serios de furtuni și inundații, autoritățile locale având nevoie de pompe speciale pentru a scoate apa de pe drumurile inundate.

Guizhou, Anhui și Hunan au trăit, la rândul lor, un nivel record de precipitații de peste 280 milimetri. Peste 11 milioane de elevi trebuie să susțină în acest an examenul de Bacalaureat, cu toate că vremea le dă mari bătăi de cap și provoacă tragedii precum cea din Lacul Hongshan.

Examenele din provincia Anhui au fost amânate din cauza celor mai mari inundații din ultimii 50 de ani. Autoritățile din Hubei și Hunan au emis coduri portocalii de inundații, existând râuri unde nivelul apei a crescut cu 3 metri peste nivelul considerat normal.

ADVERTISEMENT