Sport

Tragedie în ciclism! Un rutier norvegian a murit după o căzătură în Turul Austriei

O veste teribilă a venit din Turul Austriei, acolo unde rutierul norvegian Andre Drege a murit la doar 25 de ani după o căzătură teribilă.
06.07.2024 | 20:48
Tragedie in ciclism Un rutier norvegian a murit dupa o cazatura in Turul Austriei
O veste teribilă a venit din Turul Austriei, acolo unde rutierul norvegian Andre Drege a murit la doar 25 de ani după o căzătură teribilă. Sursă foto: @MutuaTrapagaran
ADVERTISEMENT

În aceste zile, toți ochii lumii ciclismului sunt ațintiți către desfășurarea Turul Franței, însă tragedia petrecută în Austria a făcut ca tot ce se întâmplă în Marea Buclă să treacă practic în plan secund.

Un rutier a murit în Turul Austriei după ce a căzut pe o coborâre

Rutierul norvegian al echipei continentale Coop-Repsol, Andre Drege, a murit la 25 de ani, după o căzătură suferită în timpul unei coborâri din etapa a 4-a a Turului Austriei, în pasul Grossglockner.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor venite din Turul Austriei, Drege s-a aflat în evadare împreună cu mai mulți cicliști alături de care a trecut de două cățărări grele, dar a forțat desprinderea pe coborâre și din această cauză s-a produs tragedia.

Norvegianul a fost protagonistul unei căzături oribile și a suferit numeroase răni. Medicii sosiți de urgență la fața locului i-a acordat primele îngrijiri medicale, însă nu au mai putut să-l salveze.

ADVERTISEMENT

Organizatorii au decis să nu facă niciun fel de anunț despre tragicul eveniment în timpul cursei și astfel italianul Filippo Ganna s-a impus la final etapei în fața liderului clasamentului general, Diego Ulisi.

Drege era curtat de formația Jayco AlUla

Imediat ce plutonul a trecut linia de sosire s-a dat vestea morții lui Andre Drege, iar festivitatea de premiere a fost anulată. La acest moment nu s-a luat nicio decizie cu privire la ultima etapă a Turului Austriei, programată duminică, 7 iulie.

ADVERTISEMENT

”UCI este devastată să afle despre moartea ciclistului profesionist Andre Drege la Turul Austriei. Gândurile noastre se îndreaptă către familia, prietenii și colegii lui”, este mesajul postat de Uniunea Ciclistă Internațională pe rețelele de socializare.

Rutierul norvegian se afla la cel mai bun sezon al său la vârsta de 25 de ani, iar zvonurile din lumea ciclismului îl dădeau începând de anul viitor la Jayco AlUla, echipă de World Tour.

ADVERTISEMENT

Acesta este al doilea deces important din lumea ciclismului în 2024. La finalul lunii noiembrie, rutierul Juan Pujalte Martinez, una dintre marile speranțe ale Spaniei, și-a pierdut viața la doar 18 ani, după ce a fost lovit de o mașină în timpul unui antrenament.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Ce a ținut neapărat să îi transmită Irina Columbeanu tatălui ei, Irinel Columbeanu,...
Ce a ținut neapărat să îi transmită Irina Columbeanu tatălui ei, Irinel Columbeanu, după ce a venit în România să îl vadă!
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Loredana se retrage. Toată lumea a rămas mască
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români