News

Tragedie în Cluj Napoca. Un copil de trei ani s-a stins pe patul de spital. Avea Covid-19 și alte boli severe asociate

07.04.2021 | 18:36
Tragedie in Cluj Napoca Un copil de trei ani sa stins pe patul de spital Avea Covid19 si alte boli severe asociate
Micuțul avea multiple boli asociate, printre care și o tumoră cerebrală. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tragedie fără margini pentru o familie din localitatea Ciuguzel, județul Alba. Băiețelul lor, în vârstă de doar trei ani, s-a stins, luni seară, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj – Napoca.

Potrivit medicilor, avea boli severe asociate, printre care și o tumoră cerebrală, dar pneumonia provocată de Covid-19 pare să-i fi grăbit sfârșitul. Deși decesul s-a produs cu 48 de ore în urmă, micuțul nu figurează în bilanțurile zilnice transmise de autorități.

ADVERTISEMENT

Am întrebat la INSP și mi-au spus că știu despre acest deces, dar că acesta este analizat de cei de la clinică pentru a stabili dacă infecția cu COVID-19 a influențat moartea acestui copil”, a explicat Iulian Drăgoi, reprezentantul Grupului de Comunicare Strategică, potrivit libertatea.ro.

Un copil bolnav de Covid s-a stins pe patul de spital. Avea și alte afecțiuni severe

Este vorba de un pacient COVID pozitiv, dar care avea și alte boli severe asociate, infecții bacteriene și fungice simultan, cu infecția COVID-19, precum și o tumoră malignă operată.

ADVERTISEMENT

S-a testat pe parcurs. Este un pacient cu afecțiuni severe asociate și care a decedat în data de 5 aprilie seara”, a declarat medicul Daniela Dreghiciu pentru sursa citată.

În intervalul 06.04.2021 (10:00) – 07.04.2021 (10:00) au fost raportate 175 de decese (86 bărbați și 89 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman,Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

ADVERTISEMENT

Băiețelul de trei ani nu figurează, însă, în acest bilanț, întrucât unitatea medicală trebuie să stabilească dacă decesul său a fost într-adevăr provocat de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Am întrebat la INSP și mi-au spus că știu despre acest deces, dar că acesta este analizat de cei de la clinică pentru a stabili dacă infecția cu COVID-19 a influențat moartea acestui copil.

ADVERTISEMENT

El era în stare gravă, a fost de altfel și operat. Dacă se va stabili această legătură cu virusul, decesul lui va apărea în bilanț”, a explicat Iulian Drăgoi, reprezentantul Grupului de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT