News

Tragedie în Dâmbovița. Copil de 11 ani, accidentat mortal de un TIR sub ochii tatălui

26.02.2021 | 11:12
Tragedie in Dambovita Copil de 11 ani accidentat mortal de un TIR sub ochii tatalui
ADVERTISEMENT

Tragedie în Dâmbovița, în dimineața zilei de vineri. O fetiță de 11 ani a murit sub ochii tatălui, după ce a fost acroșată de un TIR.

La volan se afla un cetățean polonez, în vârstă de 42 de ani. Cei doi au fost loviți chiar pe trecerea de pietoni. Tatăl copilului, în vârstă de 39 de ani, a fost și el grav rănit și trasportat de urgență la spital.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc la Răcari, pe DN 71. Bărbatul își însoțea fiica spre școală și au fost surprinși de conducătorul TIR-ului în timp ce încercau să traverseze strada.

Tragedie în Dâmbovița. Copil de 11 ani, accidentat mortal de un TIR sub ochii tatălui

„Din primele date, un bărbat, de 39 de ani, şi o minoră, de 11 ani, au fost acroşaţi şi accidentaţi de un ansamblu de vehicule rutier (TIR), condus de un bărbat de 42 de ani, de origine poloneză. În urma impactului, din nefericire, minora a decedat”, a trasmis IPJ Dâmbovița, potrivit Agerpress.

ADVERTISEMENT

„În zona unde s-a produs accidentul rutier se afla o trecere pentru pietoni”, au adăugat autoritățile. Accidentul a fost atât de violent, încât minora a decedat pe loc.

Mai mulți oameni aflați în zonă au fost martori la această tragedie. Ei au sunat imediat la numărul unic de urgență. Echipele de salvatori s-au deplasat rapid la fața locului.

ADVERTISEMENT

Un echipaj SMURD, dar și pompierii de la Descarcerare au intervenit rapid. Din păcate, pentru cea copilă a fost prea târziu. Rănile provocate au fost atât de grave încât medicii nu au putut decât să constate decesul.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pe numele cetățeanului polonez pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă în acest caz, polițiștii dorind să stabiliească cu exactitate dacă cei doi au traversat pe trecerea de piertoni sau printr-un loc nepermis.

ADVERTISEMENT

Traficul în zonă a fost îngreunat: „Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN71 București – Târgoviște, pe raza localității Răcari, în județul Dâmbovița, un pieton minor a fost accidentat mortal de către un autotren. Din acest motiv, circulația rutieră se desfășoară îngreunat, pe un fir alternativ”, se arată pe site-ul Poliției Române.

ADVERTISEMENT