News

Tragedie în Dolj. Doi copii au murit încercând să scoată o minge dintr-un lac

15.02.2021 | 08:53
Tragedie in Dolj Doi copii au murit incercand sa scoata o minge dintrun lac
ADVERTISEMENT

Doi copii, în vârstă de 9 și 11 ani, s-au înecat duminică seara într-un lac din apropierea localității Răcarii de Sus, județul Dolj. Aceștia încercau să scoată o minge căzută în apă.

Potrivit IPJ Dolj, polițiști din cadrul Poliției orașului Filiasi au fost sesizați duminică, 14 februarie, cu privire la faptul că doi copii s-au înecat lângă localitatea Răcarii de Sus.

ADVERTISEMENT

Ajunși la fața locului, reprezentanții ISU Dolj și SAJ Dolj, au efectuat manevre de resuscitare a celor doi minori, dar totul a fost tardiv.

Clipe de coșmar în județul Dolj. Doi copii s-au înecat încercând să scoată o minge din apă

„În jurul ore 18.55, Dispeceratul ISU Dolj a primit un apel pe 112 pentru a interveni în localitatea Răcarii de Sus de a salva doi minori posibil căzuți într-o fântână. La fata locului s-au deplasat o autospeciala cu echipajul de salvare a persoanelor și un echipaj EPA.

ADVERTISEMENT

Ajunse acolo, au constatat ca este vorba de doi minori, care nu erau căzuți în fântână și erau scoși de cetățeni dintr-un lac(gen helesteu). Imediat au început manevrele de resuscitare. În sprijin au fost trimis echipajul SMURD cu medic, dar și un echipaj SAJ tot cu medic.

Se executa în continuare manevrele de resuscitare. Copii aveau vârstă de 9 și 11ani”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșilă, conform Craiovaforum.

ADVERTISEMENT

„Heleșteul este amplasat în extravilanul comunei Răcarii de Sus, pe o proprietate privată și este prevăzut cu indicatoare de avertizare”, au transmis polițiștii, potrivit Mediafax.

Cei doi copii erau sunt vecini. Se pare că ei s-ar fi jucat cu o minge care apoi a căzut în lac. Încercând să o scoată, unul dintre copii a căzut în apă. Al doilea copil a vrut să-și ajute prietenul, dar a căzut la rândul său în lac.

ADVERTISEMENT

A fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

ADVERTISEMENT
Tags: