News

Tragedie în Dolj! Un copil de doar 12 ani a murit înecat

Un copil de doar 12 ani a murit înecat în localitatea Cetate din județul Dolj, trupul neînsuflețit al micuțului fiind găsit de un echipaj de scafandri într-un canal de irigații.
15.05.2022 | 19:21
Tragedie in Dolj Un copil de doar 12 ani a murit inecat
Echipajele de intervenție au apelat la scafandri pentru a-l găsi pe copilul de doar 12 ani care s-a înecat / Foto: Facebook ISU Dolj
ADVERTISEMENT

O adevărată tragedie s-a petrecut astăzi, 15 mai 2022, în județul Dolj, în localitatea Cetate. Acolo, un copil de doar 12 ani s-a înecat într-un canal de irigație, trupul neînsuflețit al băiatului fi nd descoperit la trei ore de la momentul în care a fost dat dispărut.

Un copil de doar 12 ani a murit înecat în Dolj

Un băiat de doar 12 ani a încetat din viață după ce s-a înecat într-un canal de irigații din localitatea Cetate din județul Dolj. Conform informațiilor date publicității de ISU Dolj, pompierii militari au fost alertați imediat și au intervenit cu bărci pneumatice, un echipaj și un elicopter SMURD.

ADVERTISEMENT

“Pompierii militari intervin cu două bărci pneumatice, un echipaj SMURD. Din primele informații, ar fi vorba despre un copil de 12 ani. La fata locului a fost trimis si elicopterul SMURD”, au transmis reprezentanții ISU Dolj, citați de Antena 3.

De asemenea, s-a apelat și la echipe de scafandri de la ISU Dolj și ISU Mehedinți, șase subofițeri fiind angrenați în căutarea copilului. Aceștia au și fost cei care au descoperit trupul copilului înecat într-un canal de irigații din localitatea doljeană.

ADVERTISEMENT

Băiețelul de 12 ani a căzut în apa dintr-un canal de irigații

”La data de 15 mai, în jurul orei 15:16, polițiștii Secției nr.9 Poliție Rurală Cetate au fost sesizați prin apel de urgența 112 cu privire la faptul că, în extravilanul comunei Cetate, într-un canal de irigații, s-ar fi înecat un copil de 12 ani.

La fața locului s-au deplasat polițiști și echipaje ISU Dolj fiind efectuate activități de căutare. După aproximativ 2 ore de căutări minorul a fost scos din apă, fiind efectuate manevre de resuscitare. Din păcate, în urma manevrelor de resuscitare a fost pronunțat decesul minorului”, se arată în comunicatul ISU Dolj, conform romania24.ro.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor apărute până în prezent, tragedia s-a petrecut în momentul în care copilul de 12 ani a căzut în apa dintr-un canal de irigații din localitatea Cetate. Martorii au apelat imediat numărul de urgență 112, iar echipajele SMURD au intervenit prompt.

În ciuda mobilizării de forțe, viața băiețelului nu a mai putut fi salvată, elicopterul SMURD chemat la fața locului pentru a-l transporta de urgență la spital nemaifiind folosit.

ADVERTISEMENT

În cazul copilului înecat a fost deschis un dosar penal de ucidere din culpă, autoritățile urmând să investigheze cazul pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii tragediei din Cetate.

”Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, mai anunță sursa citată.

ADVERTISEMENT