News

Tragedie în Eforie Nord. Un bărbat a murit înecat. La locul incidentului a intervenit și un elicopter SMURD

Încă o tragedie pe litoral. Un bărbat a murit înecat, marți, pe o plajă din stațiunea Eforie Nord. La fața locului a intervenit și un elicopter SMURD, dar încercările de salvare au fost în zadar.
28.06.2022 | 23:39
Tragedie in Eforie Nord Un barbat a murit inecat La locul incidentului a intervenit si un elicopter SMURD
Un bărbat a murit înecat în stațiunea Eforie Nord. Autoritățile au mobilizat și un elicopter SMURD. Sursa foto: Eforie Online
ADVERTISEMENT

Finalul lunii iunie aduce o nouă tragedie pe litoralul românesc al Mării Negre. Un vârstnic a sfârșit tragic, marți, într-o stațiune cunoscută.

Un bărbat a murit înecat în stațiunea Eforie Nord. Autoritățile au mobilizat și un elicopter SMURD

Marți, la orele serii, Inspectoratul pentru Serviciul de Ambulanță Județean Constanța a fost solicitat să intervină în stațiunea Eforie Nord, în zona Șincai.

ADVERTISEMENT

Aici, un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost scos din apă, în stare inconștientă, din Lacul Techirghiol.

Cadrele medicale au efectuat protocolul de resuscitare, însă, din păcate, victima a fost declarată decedată.

ADVERTISEMENT

Pentru a încerca salvarea vârstnicului, autoritățile au mobilizat la fața locului un echipaj SMURD B, 2 echipaje SAJ B2 și elicopterul SMURD.

Un tânăr de 16 ani s-a înecat în debutul lunii, la Costinești

Sezonul estival 2022 a început cu o altă tragedie pe litoral. În debutul lunii iunie, medicii din cadrul SAJ Constanța au fost solicitați să intervină în Costinești, pentru salvarea unei persoane care s-a înecat în apele mării, pe plaja din dreptul Obeliscului.

ADVERTISEMENT

Tânărul, în vârstă de 16 ani, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decedat. Prezenta un traumatism cranian grav.

”În cursul zilei de duminică, 5 iunie 2022, în jurul orei 16.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi fost scoasă din apa mării, în zona Obelics, inconștientă.

ADVERTISEMENT

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o persoană de sex masculin, care a fost declarată decedată.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Cercetările continuă, în vederea stabilirii situației de fapt, precum și a identității bărbatului în cauză”, au transmis, la acea dată, reprezentanții IPJ Constanța.

ADVERTISEMENT