Sport

Serena Williams și Roger Federer, înfrângeri rușinoase / Teodora Albon este noul președinte al AJF Cluj

Serena Williams și Roger Federer au avut parte de surprize neplăcute la turneele de la Parma și Geneva, amândoi fiind eliminați prematur din competiții.
18.05.2021 | 19:56
Serena Williams si Roger Federer infrangeri rusinoase  Teodora Albon este noul presedinte al AJF Cluj
Roger Federer a pierdut primul meci disputat pe zgură după mai bine de doi ani.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

Serena Williams și Roger Federer, eliminări premature la Parma și Geneva

UPDATE, 18 mai, ora 19:58 / Americanca Serena Williams, locul 8 WTA, a fost eliminată surprinzător în optimile de finală ale turneului de Parma, dotat cu premii de 189.708 euro.

ADVERTISEMENT

Legenda tenisului feminin a fost învinsă de cehoiaca Katerina Siniakova, locul 68 WTA, scor 6-7 (4), 2-6, după o oră și 38 de minute. Serena Williams, eliminată în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Roma, a decis în ultimul moment să se înscrie în turneul de la Parma, cu scopul de a juca mai multe meciuri pe zgură înainte de Roland Garros.

O altă mare surpriză s-a înregistrat în circuitul masculin. Elveţianul Roger Federer a fost învins la primul meci pe zgură disputat după doi ani, el fiind eliminat în turul doi al turneului de la Geneva.

ADVERTISEMENT

Federer, locul 8 ATP, a fost învins de spaniolul Pablo Andujar, locul 75 mondial, scor 4-6, 6-4, 4-6, după o oră şi 51 de minute.


Teodora Albon, noul președinte AJF Cluj

UPDATE, 18 mai, ora 19:18 / Teodora Albon a fost aleasă să fie noul președinte al Asociației Județene de Fotbal din Cluj, iar fostul arbitru a adunat 64 de voturi din 92 posibile.

ADVERTISEMENT

Teodora Albon i-a avut drept contracandidați pe Monica Rigo, care a primit 18 voturi și Laurențiu Borșan, care a primit 7 voturi, în timp ce 3 buletine de vot au fost anulate.

De-a lungul carierei, Teodora Albon a arbitrat o semifinală de Campionat Mondial, în anul 2015, finala mică a Jocurilor Olimpice din 2016 și finala Ligii Campionilor din 2013.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan, învinsă de Sara Errani

UPDATE, 18 mai, ora 18:32 / Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, locul 101 mondial, a fost eliminată în primul tur al turneului de la Parma (Italia), dotat cu premii de 189.708 euro.

Bogdan a fost învinsă de Sara Errani, din Italia, locul 108 mondial şi beneficiară unui wild card, scor 5-7, 6-4, 1-6, după două ore şi 34 de minute de joc. Pentru prezenţa în primul tur la Parma, Ana Bogdan va primi un punct WTA şi 2.157 de euro.


Înotătorul David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

UPDATE, 18 mai, ora 17:32 / Înotătorul David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, el reuşind această performanţă la Campionatul European de nataţie de la Budapesta.

În calificările probei de 100 metri liber, el a câştigat seria cu timpul de 48.30 secunde. Baremul de calificare era 48.57 secunde. David Popovici, în vârstă de 16 ani, este cel mai tânăr membru al delegațiie României care va merge la Tokyo și care a ajuns acum la 85 de sportivi.

Popovici este al treilea înotător român care a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo , după Robert Glinţă şi Daniel Martin.


Roberto Mancini rămâne selecționerul Italiei. A semnat prelungirea contractului

Update, 18 mai, ora 16:30 / Roberto Mancini a semnat prelungirea contractului și va rămâne selecționerul Italiei până în iunie 2026. Anunțul a fost făcut de președintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Gabriele Gravina.

28 de meciuri a disputat până acum Squadra Azzurra sub conducerea tehnicianului de 56 de ani, iar bilanțul nu este deloc de neglijat: 19 victorii, 7 egaluri şi două înfrângeri. De asemenea, a câștigat toate cele 10 meciuri din preliminarii și s-a calificat fără emoții la Euro 2020.

Într-un an avem Campionatul European, faza finală a Ligii Naţiunilor şi Cupa Mondială. Obiectivul este să fim capabili să câştigăm, ştiind totodată că nu va fi uşor şi că va fi nevoie şi de puţin noroc”, a declarat Mancini.


Cristina Năstase și Simona Stancu vor arbitra finala de Champions League de handbal feminin

UPDATE, 18 mai, ora 15:36 / Federația Europeană de Handbal a anunțat brigăzile de arbitri care vor conduce la Final Four-ul feminin de Champions League, iar marea finală le-a fost atribuită româncelor Cristina Năstase și Simona Raluca Stancu.

În 29 mai vor avea loc semifinalele turneului: Gyori Audi ETO KC (Ungaria) – Brest Bretagne Handball (Franța) și Vipers Kristiansand (Norvegia) – ȚSKA Moscova (Rusia). Meciul pentru bronz și finala mare se vor disputa la 30 mai.


Danezii de la Vejle nu-i mai prelungesc contractul lui Costel Gâlcă

UPDATE, 18 mai, ora 13:33 / Clubul danez Vejle a anunțat că nu-i va mai prelungi contractul antrenorului român Constantin Gâlcă, scadent la finalul acestui sezon competițional.

„Constantin Gâlcă și Vejle vor înceta colaborarea la finalul acestui sezon. Constantin Gâlcă este cel mai longeviv antrenor al lui Vejle din ultimii 20 de ani, de la legendarl Ole Fritsen”, a anunțat clubul danez pe site-ul oficial.

Gâlcă a scăpat-o pe Vejle de retrogradarea în liga secundă și va mai conduce echipa în ultimele două etape din play-out, cu Aalborg și Lyngby. Vejle mai speră la ocuparea unui loc pentru barajul de Conference League, de care o mai despart 4 puncte.


Dinamo l-a transferat pe Christian Dissinger, fost campion european și câștigător al Ligii Campionilor

UPDATE, 18 mai, ora 12:48 / Echipa de handbal masculin Dinamo a dat o adevărată lovitură prin transferul internaționalului german Christian Dissinger. În vârstă de 29 de ani, Dissinger (2,03 metri) evoluează pe postul de inter stânga și a semnat un contract pe doi ani cu Dinamo. El a fost legitimat în ultimele trei sezoane la Vardar Skopje, cu care a câștigat Liga Campionilor în 2019. Cu naționala Germaniei, Christian Dissinger a câștigat titlul mondial la juniori (2011), titlul european la seniori (2016) și medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio (2016).

Pe lângă transferul lui Dissinger, campioana României a mai detonat două „bombe” pentru sezonul viitor prin aducerea francezului Cedric Sorhaindo (FC Barcelona) și revenirea coordonatorului Kamel Alouini.


Julian Draxler și-a prelungit contractul cu PSG până în 2024

UPDATE, 18 mai, ora 10:54 / Germanul Julian Draxler și-a prelungit contractul cu PSG până în 2024, a anunțat clubul din capitala Franței pe pagina oficială. În vârstă de 27 de ani, Draxler a sosit la Paris în 2017, dar a fost folosit foarte puțin, chiar dacă l-a avut antrenor pe conaționalul său Thomas Tuchel. Situația s-a schimbat însă în bine după sosirea lui Mauricio Pochettino, care l-a utilizat tot mai des și a insistat pentru menținerea lui în lot. În actuala stagiune, Draxler a evoluat pentru PSG în 29 de partide și a  înscris 4 goluri.

În afara lui Draxler, PSG le-a mai prelungit recent contractele lui Neymar, Di Maria și Navas, singurul care refuză deocamdată să facă acest pas fiind Mbappe.


Sergiu Stancu e noul selecționer al naționalei de volei masculin a României

UPDATE, 18 mai, ora 08:14 / Sergiu Stancu este noul selecționer al echipei naționale de volei masculin a României, el înlocuindu-l pe Dănuț Pascu, aflat în funcție din 2014. În vârstă de 39 de ani și cu peste 100 de selecții la națională, Stancu a antrenat în ultimele trei sezoane pe Arcadia Galați, cu care a cucerit de fiecare dată titlul de campioană. El își fa face debutul pe banca „tricolorilor” la Golden League, competiție care se va disputa în perioada 1-6 iunie în Ucraina și la care vor mai participa țara gazdă și Slovacia.

„Am acceptat propunerea Federației Române de Volei cu inima deschisă și cu încrederea că vom reuși, alături de colegii mei din staff și de jucători, să facem ca naționala României să urce în clasamentul mondial și să aibă o evoluție bună indiferent de adversar. În Golden League ne propunem să avem o prestație bună și să facem jucătorii să joace la potențialul lor maxim. Vom lupta în fiecare meci, vom lucra pentru a avea o evoluție bună, pentru a juca un volei de calitate, iar în urma acestor lucruri vor veni, cu siguranță, și rezultatele”, a declarat Sergiu Stancu.


Ianis Hagi, cel mai bun tânăr fotbalist al lui Rangers

UPDATE, 17 mai, ora 22:52 / Ianis Hagi a fost ales drept cel mai bun tânăr fotbalist al lui Rangers din acest sezon. Mijlocașul român este și cel mai bun pasator decisiv al campionatului Scoției, la finalul unui an în care Rangers a dominat autoritar Scottish Premiership.

Postarea de pe Facebook-ul lui Rangers, despre Ianis Hagi. Sursă foto: Facebook
Postarea de pe Facebook-ul lui Rangers, despre Ianis Hagi. Sursă foto: Facebook

Toni Kroos are Covid-19

UPDATE, 17 mai, ora 21:38 / Clubul Real Madrid a anunţat pe site-ul oficial că fotbalistul Toni Kroos a fost testat pozitiv cu coronavirus.

”Real Madrid CF anunţă că jucătorul nostru, Toni Kroos, a fost testat pozitiv cu Covid-19 la testul făcut astăzi. Kroos este în izolare de vineri, 14 mai, după ce a intrat în contact cu cineva testat pozitiv cu Covid-19”, se arată pe site-ul grupării madrilene.

Real Madrid va juca sâmbătă pe teren propriu cu Villarreal, iar Atletico Madrid va întâlni în deplasare Real Valladolid, în ultima etapă a campionatului Spaniei. Atletico este lider, cu 83 de puncte, în timp ce Real Madrid are 81 de puncte, astfel că ambele echipe au şanse la titlu.


Alex Ioniță, declarații după scandalul de dopaj

UPDATE, 17 mai, ora 20:49 / Alex Ioniță a fost prezent la meciul Rapidului cu FC U Craiova și a vorbit despre promovarea echipei care l-a lansat în fotbalul mare, dar și despre perioada grea prin care trece, fiind suspendat în urma unui control antidoping:

„Sunt foarte fericit pentru că Rapid a promovat! Nu știu dacă o să revin aici, mai am contract cu CFR Cluj. Am luat tot ce era de luat pozitiv din această situație. Mă bucur că nu am fost accidentat, e ca o lecție și nu pot decât să învăț din ea.

Nu credeam că se poate ajunge într-o astfel de situație, m-am gândit… nu a fost cu intenție, nu am decât de învățat dintr-o astfel de situație”, a spus Alex Ioniță înainte de Rapid-FC U Craiova 1948.


Laszlo Balint, încă un sezon la UTA Arad

UPDATE, 17 mai, ora 20:05 / Clubul UTA Arad a anunţat prelungirea contractului tehnicianului Laszlo Balint. Noul acord este valabil până în vara anului 2022.

”Am promis că UTA nu va retrograda, mă bucur că am reuşit să onorăm această promisiune. O construţie sănătoasă are nevoie de timp. Ținând cont şi de îndeplinirea obiectivului pentru acest sezon, îi oferim un tricou cu numărul 22 antrenorului Balint Laszlo. A semnat un contract valabil până la sfârşitul sezonului 2021/2022”, a declarat Alexandru Meszar, coordonatorul clubului, într-o conferinţă de presă.

”Este un moment care pentru mine e o satisfacţie destul de mare. Suntem la finalul unui sezon lung, plin de provocări şi satisfacţia este că suntem în acest punct în care putem spune că munca noastră a fost una corectă şi mă bucur mult că suntem în faşţa dumneavoastră să vă anunţăm această prelungire.

Sunt doi ani care au fost benefici. Ne bucurăm că am reuşit să ne îndeplinim obiectivul. Mă bucur că creşterea mea profesională coincide cu dezvoltarea acestui club”, a spus și Laszlo Balint.


Ter Stegen este indisponibil pentru Euro 2020

UPDATE, 17 mai, ora 19:11 / Portarul german al echipei FC Barcelona, Marc-Andre ter Stegen, a anunţat că nu va participa la Campionatul European din această vară, din cauza problemelor pe care le are la tendonul rotulian de la genunchiul drept.

”Am decis împreună cu staff-ul medical al clubului să mi se facă o intervenţie complementară la genunchi. Sunt trist că voi rata Euro 2020 în această vară. Pentru prima dată după mulţi ani voi fi fan de acasă al naţionalei ţării mele. Sper că vom câştiga trofeul!

După pauza din vară, când vom reveni pe teren, sper să jucăm din nou cu fani în tribune, îmi este dor de ei. Vă mulțumesc pentru susținerea arătată de-a lungul acestui sezon, aveți grijă de voi!”, a scris Ter Stegen pe Instagram.

FC Barcelona a anunţat că Ter Stegen va fi supus unei proceduri terapeutice la genunchiul drept, la Malmo.


Gabriela Perianu, ruptură de ligament încrucișat anterior

UPDATE, 17 mai, ora 18:02 / Echipa de handbal feminin CSM București a anunțat pe rețelele de socializare că jucătoarea Gabriela Perianu a suferit o gravă accidentare șiva lipsi o perioadă îndelungată de pe teren.

”Din păcate, în urma rezultatului de la RMN, s-a confirmat diagnosticul Gabrielei Perianu: ruptură de ligament încrucișat anterior! Îi dorim însănătoșire grabnică și o recuperare ușoară!”, se arată pe pagina de Facebook a ”tigroaicelor”.


Unchiul lui Helmuth Duckadam s-a spânzurat

UPDATE, 17 mai, ora 15:45 / Fostul președinte de imagine al clubului FCSB, Helmuth Duckadam, trece printr-o mare tragedie, după ce fratele tatălui său s-a spânzurat în holul casei din comuna Șagu, județul Arad.

Vecinii au sesizat autoritățile duminică, în jurul orei 16:40, dar, din păcate, pompierii care au intervenit nu i-au mai putut salva viața bărbatului în vârstă de 83 de ani, care locuia singur.

”Duminică, 16.05.2021, ora 16:40, am fost solicitați pentru a interveni într-o locuință din localitatea Șagu. Un vârstnic a recurs la metode de suicid prin autoasfixiere în urma gândurilor ce îl măcinau. La fața locului am intervenit alături de 10 voluntari, aceștia deplasându-se la locul intervenției cu mijloace personale.

Trei voluntari au ajuns la fața locului cu câteva clipe înaintea detașamentului SMURD din Vinga, dar a fost prea târziu. Manevrele de resuscitare conform protocolului nu au mai putut să îi salveze viața”, au precizat Pompierii Voluntari din Șagu.


Meciul Hermannstadt – FC Argeș se va juca în Gruia

UPDATE, 17 mai, ora 15:43 / Meciul dintre FC Hermannstadt şi FC Argeş, contând pentru etapa a noua, ultima a play-out-ului din Liga 1, se va disputa pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca.

Partida este programată miercuri, 19 mai, cu începere de la ora 18:30. Hermannstadt şi-a disputat în ultima perioadă meciurile de pe teren propriu la Mediaş, deoarece propria arenă este într-un proces de modernizare.

Însă, miercuri, de la aceeaşi oră, va evolua acasă Gaz Metan Mediaş, împotriva formaţiei Poli Iaşi. Aflată pe locul 9, retrogradabil, Hermannstadt trebuie să câştige partida cu FC Argeş şi Astra să nu învingă în meciul de la Viitorul pentru a prinde un loc de baraj.


Gabriel Giurgiu, noul manager sportiv al Universității Cluj

UPDATE, 17 mai, ora 15:40 / Fostul mijlocaș Gabriel Giurgiu, campion al României cu Oțelul Galați, a fost numit în funcția de manager sportiv al clubului Universitatea Cluj, din Liga 2.

”Sunt bucuros că am revenit la Universitatea Cluj, echipa mea de suflet, la care am crescut, la care am avut ani foarte frumoși ca fotbalist și la care m-am retras. Vin alături de echipă cu o dorință de a pune umărul și din această postură, pentru a face lucrurile cât mai bune pentru suporteri și pentru toată suflarea ‘U’-istă.

Sunt convins că putem face lucrurile exact așa cum ne dorim alături de cei care sunt acum la club și alături de noul staff. Venim cu idei noi, cu suflu nou. Cu multă muncă și multă încredere în ceea ce facem noi vom putea să realizăm ce ne propunem”, a declarat noul manager sportiv al Universității Cluj pentru site-ul oficial al clubului.

ADVERTISEMENT