Sport

Tragedie în fotbal. Cel puțin un mort și 37 de răniți la meciul Madagascar – Senegal

09.09.2018 | 19:23
Tragedie în fotbal. Cel puțin un mort și 37 de răniți la meciul Madagascar - Senegal
Tragedie în fotbal. Cel puțin un mort și 37 de răniți la meciul Madagascar - Senegal

Cel puţin o persoană a decedat şi 37 au fost rănite, într-o busculadă creată la intrarea pe stadion, înaintea meciului Madagascar – Senegal, din preliminariile Cupei Africii pe naţiuni.

Incidentul a avut loc pe Stadionul Mahamasina, din capitala Antananarivo. Mii de oameni s-au înghesuit la porțile stadionului pentru a pătrunde în tribune, iar în aceste îmbulzeli o persoană și-a pierdut viața, iar alte 37 au fost rănite și transportate la spital.  Cu toate acestea meciul s-a disputat şi s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.

Tragedie în fotbal la Madagascar – Senegal

După cum se poate observa și din imaginile video de mai jos, în stadion au intrat mult mai mulți spectatori decât locuri au fost disponibile.

Cum era atmosfera pe stadion înainte de meci

Rezumatul meciului Madagascar – Senegal 2-2

Deși dispune de un lot mult mai valoros, din care au făcut parte jucători de top în Europa precum, Sadio Mane sau Keita Balde, Senegal nu a reușit să se impună. A condus de două ori grație reușitelor lui Konate și Keita. Madagascar a revenit de fiecare dată, astfel că partida s-a încheiat la egalitate.

A fost cea de-a doua etapă din preliminariile pentru Cupa Africii pe Națiuni. Senegal a debutat cu o victorie clară, 3-0 pe teren propriu cu Guineea Ecuatorială, iar Madagascar a câștigat la rândul său, 3-1 în deplasare cu Sudan.

Senegal a participat la CM 2018

Senegal a părăsit dramatic Campionatul Mondial 2018, în ciuda faptului că a fost la egalitate perfectă cu naţionala Japoniei în Grupa H. Africanii au fost eliminaţi în urma criteriului fair play, deoarece aveau cu două cartonaşe galbene mai mult faţă de naţionala japoneză. Kara Thioune, purtătorul de cuvânt al naţionalei Senegalului, a fost nemulţumit însă de modalitatea în care a decis FIFA să facă departajarea şi a cerut o investigaţie a ultimelor minute din jocul Polonia – Japonia, atunci când cele două echipa au refuzat efectiv să joace fotbal: “În viitor, FIFA ar trebui să penalizeze echipele care aleg să joace în acest mod. FIFA a adoptat o serie de reguli noi în ultima perioadă, dar nu poate să rezolve această problemă legată de fair play ? După meci, nu a fost luată nicio măsură împotriva Japoniei sau Poloniei,“, a spus Thioune pentru BBC.

În schimb, selecționerul Aliou Cisse a fost sincer după eliminarea formației sale de la Campionatul Mondial 2018: „Nu ne-am calificat pentru că nu am meritat. Am fi preferat să fim eliminaţi într-o altă manieră, şi de aceea dezamăgirea este mare. Dar astea sunt regulile, le ştiam cu toţii”, a spus Aliou Cisse la conferința de presă, conform FIFA.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE