Sport

Tragedie în fotbalul american: legendarul O.J. Simpson a murit la 76 de ani!

O.J. Simpson a murit la 76 de ani. Decesul fostului star din NFL a fost anunțat de familia acestuia pe rețelele de socializare.
11.04.2024 | 20:27
O.J. Simpson a murit la 76 de ani! Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

O.J. Simpson a murit la vârsta de 76 de ani, iar cauzele decesului sunt corelate cu o boală de care acesta suferea. Familia fostului star din NFL a anunțat moartea acestuia pe rețelele de socializare.

Tragedie în fotbalul american: legendarul O.J. Simpson a murit la 76 de ani!

Familia lui O.J. Simpson a anunțat că legenda fotbalului american a murit la 76 de ani. Fostul atlet a făcut performanțe uriașe în NFL și a ajuns în Hall of Fame-ul acestui sport, datorită întregii cariere pe care a avut-o.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la SkyNews, Orenthal James Simpson a mărturisit în luna februarie că face tratament pentru cancerul la prostată. Așadar, acest lucru a fost și cauza decesului fostului jucător al celor de la Buffalo Bills.

“Pe 10 aprilie, tatăl nostru, Orenthal James Simpson, a cedat luptei cu cancerul. Era înconjurat de copiii și nepoții săi.

ADVERTISEMENT

În această perioadă de tranziție, familia lui vă cere să respectați dorințele lor de intimitate și grație”, a scris familia lui O.J. Simpson pe X (Twitter).

Viața tumultoasă a lui O.J. Simpson

Fostul sportiv american este recunoscut și pentru un lucru mai puțin onorabil. În anii 1990 a fost judecat într-un caz de omucidere celebru. O.J. Simpson a fost acuzat că și-ar fi omorât soția, Nicole Brown, și cel mai bun prieten, Ron Goldman, în 1994.

ADVERTISEMENT

În primă instanță, acesta a fost achitat, iar procesul său a fost urmărit de milioane de oameni. Ulterior, în 1997, fostul a fost găsit vinovat în cazul civil pentru moarte din culpă. În urma acestei decizii, Simpson a avut de achitat daune în valoare de 33.5 milioane de dolari.

În 2007, fostul jucător din NFL a fost arestat pentru jaf armat și pentru răpire în cadrul unui incident care a avut loc în camera unui hotel din Las Vegas. În 2008, O.J. Simpson a primit o sentință de 33 de ani. Starul lui Buffalo Bills a fost eliberat în 2021 pentru bună purtare.

ADVERTISEMENT

O.J. Simpson a mai fost cunoscut ca analist de fotbal american, comentator și actor, cu roluri importante în seriale TV și filme. Cea mai populară peliculă în care a jucat a fost Naked Gun. Ca sportiv a reușit să evolueze timp de 11 sezoane în NFL și a câștigat 4 titluri. Cel mai bun sezon, pe plan individual, a fost cel din 1973.

ADVERTISEMENT