Fotbal international

Tragedie în fotbalul ecuadorian. Un tânăr fotbalist a fost executat în stil mafiot: “L-au confundat”

12.04.2020 | 11:06
Tragedie in fotbalul ecuadorian Un tanar fotbalist a fost executat in stil mafiot Lau confundat
ADVERTISEMENT

O tragedie s-a produs sâmbătă dimineața în fotbalul ecuadorian, provocând un adevărat șoc într-o perioadă în care țara, deși una dintre cele situate la mare altitudine, se confruntă cu grave probleme din cauza pandemiei de coronavirus.

Un fotbalist din Ecuador a fost asasinat în fața propriei locuințe în stil mafiot

În Ecuador scenele cu oameni morți de COVID 19 lăsați pe străzi sunt la ordinea zilei, însă ceea ce s-a petrecut sâmbătă dimineața a luat prin surprindere pe toată lumea.

ADVERTISEMENT

Tânărul jucător al echipei Guayaquail City FC, Edwin Espinoza, a fost ucis cu focuri de armă chiar în fața locuinței sale.

Cel mai probabil a fost vorba de o confuzie

Carlos Franco, directorul sportiv al acestui club Primera Liga, a declarat pentru Efe. Divizia Ecuador. “Espinoza a fost un jucător de fotbal tânăr corect, foarte respectuos și educat, cu o mare perspectivă la Guayaquil City. Îl cunosc de la 12 ani când a ajuns la club. După cum am aflat, l-au confundat cu cineva când a fost astăzi la ușa casei sale”, a spus managerul.

ADVERTISEMENT

Espinoza a făcut parte din rezervele Guayaquil City, care ocupă locul cinci în Liga Pro, cu 4 puncte în spatele liderului Tecnico Universitario, care are 11 puncte. Și în Ecuador toate competițiile sunt oprite din cauza pandemiei de COVID 19.

Jucătorul avea numai 20 de ani

Jucătorul avea numai 20 de ani și reprezenta un fotbalist de perspectivă, așteptat să crească mult în următorii doi-trei ani și să poată ajunge la un club important din țara sa sau din alt colț al Americii de Sud.

ADVERTISEMENT

Conducerea clubului a emis un comunicat în care anunță trista veste. Convingerea conducerii este că tânărul a fost împușcat pentru că asasinul a confundat persoana.

Andres Escobar, executat în 1994, pentru autogolul din meciul SUA – Columbia

Este clar că avem de-a face cu o execuție de tip mafiot. Ceea ce în țările din America de Sud nu reprezintă cazuri izolate. Să ne amintim cel mai notoriu caz, cel al fotbalistului columbian Andres Escobar, ucis la revenirea de la turneul final al CM 1994.

ADVERTISEMENT

Atunci Escobar, ciuruit de gloanțe în fața unui bar, a plătit cu viața autogolul din meciul cu SUA, care a însemnat și eliminarea Columbiei la acel turneu final și foarte probabil că în felul acesta, fără să vrea, a adus un important prejudiciu financiar vreunui șef de cartel de droguri care a pariat o sumă mare pe succesul Columbiei.

ADVERTISEMENT