Fotbal international

Tragedie în fotbalul englez! A murit un fost coleg de la Tottenham al lui Ilie Dumitrescu şi Gică Popescu

08.06.2019 | 22:53
Tragedie in fotbalul englez A murit un fost coleg de la Tottenham al lui Ilie Dumitrescu si Gica Popescu

Fotbalul englez a fost lovit de o nouă tragedie, după ce Justin Edinburgh a murit la 49 de ani. La trei săptămâni după ce a reuşit să promoveze cu Leyton Orient în liga a patra din Anglia, fostul jucător al lui Tottenham a suferit un stop cardiac, care i-a fost fatal.

Tragedie în fotbalul englez. Oficialii clubului Leyton Orient au anunţat decesul lui Justin Edinburgh

Cu o săptămână înainte ca tragedia să lovească fotbalul englez, Justin Edinburgh fusese în tribune la meciul Tottenham – Liverpool 0-2, finala Ligii Campionilor. Pe 3 iunie, fostul fotbalist al londonezilor a fost internat de urgenţă, după ce a suferit un infarct. Cinci zile mai târziu, pe 8 iunie, antrenorul de 49 de ani a fost victima unui stop cardiac şi nu a putut fi resuscitat.

“Suntem complet devastaţi de această tragedie. Toate gândurile şi dragostea noastră merg spre familia Edinburgh. Succesul pe care Justin l-a adus clubului nostru a fost fantastic. Mai mult, impactul pe care spiritul său de învingător l-a avut asupra noastră ne arată ce personalitate extraordinară a avut Justin”, a declarat Nigel Travis, preşedintele lui Leyton Orient.

Justin Edinburg, fost coleg al lui Gică Popescu şi Ilie Dumitrescu la Tottenham, a murit
Justin Edinburg, fost coleg al lui Gică Popescu şi Ilie Dumitrescu la Tottenham, a murit

Justin Edinburgh a jucat zece ani la Tottenham Hotspur

Justin Edinburg a debut în fotbalul profesionist la Southend United, unde a jucat între 1988 şi 1990. Fostul fundaş stânga s-a transferat la Tottenham Hotspur la începutul anilor ’90, unde a evoluat zece ani. Pe finalul carierei a mai jucat la Portsmouth şi Billericay Town. În sezonul 1994-95, Justin Edinburgh a fost coleg cu Ilie Dumitrescu şi Gică Popescu la formaţia din capitala Angliei.

După ce s-a retras, Justin Edinburgh a antrenat în ligile inferioare din Anglia, pregătindu-le pe Fisher Athletic, Rushden & Diamonds, Newport County, FC Gillingham, Northampton Town şi Leyton Orient. Cu ultima echipă a reuşit să obţină de pe primul loc promovarea în liga a patra din Anglia. Justin Edinburgh era căsătorit şi avea doi copii.