Fotbal international

Tragedie în fotbalul italian! Un jucător al Atalantei a murit la doar 19 ani. Înmormântarea lui Rinaldi, amânată din cauza coronavirusului

12.05.2020 | 21:01
Tragedie in fotbalul italian Un jucator al Atalantei a murit la doar 19 ani Inmormantarea lui Rinaldi amanata din cauza coronavirusului
ADVERTISEMENT

Andrea Rinaldi, un jucător de doar 19 ani al Atalantei, împrumutat în acest sezon în Serie D la AC Legnano, a murit din cauza unui anevrism.

UPDATE, 12 mai, ora 21:00 / Presa din Italia a anunţat că înmormântarea lui Andrea Rinaldi, programată pe 14 mai, a fost amânată de autorităţi de teama că un număr mare de persoane vor participa. Pericolul COVID-19 încă există în Nordul Italiei, iar familia doreşte ca sicriul să fie depus la stadionul din Cermenate.

ADVERTISEMENT

Un jucător de doar 19 ani al Atalantei a murit din cauza unui anevrism

Andrea Rinaldi, un tânăr mijlocaș italian a murit din cauza unui anevrism la doar 19 ani. Andrea era un produs 100% al Academiei de Fotbal a Atalantei, iar în acest sezon evolua în Serie D la AC Legnano.

Tristul anunț a fost făcut astăzi, 11 mai, pe rețelele de socializare ale lui AC Legnano: AC Legnano, orașul și întregul univers fotbalistic, la toate nivelurile, trăiesc astăzi una dintre cele mai triste zile”.

ADVERTISEMENT

„Andrea Rinaldi, războinicul nostru, ne-a părăsit. Un anevrism l-a smuls din viață la vârsta de 19 ani. Avea viața înainte și o carieră care promitea obiective strălucitoare. O tragedie bruscă și șocantă, imposibil de imaginat!”, s-a arătat în comunicatul clubului.

  • 19 ani împlinise Andrea Rinaldi pe data de 23 iunie

A suferit un anevrism în timp ce se antrena în casă

Tânărul mijlocaș italian a suferit un anevrism, vineri, 8 mai, în timp ce se afla în casa sa din Carate Brianza și efectua antrenamentele fizice impuse de club.

ADVERTISEMENT

A fost transportat la spitalul din Varese unde starea lui s-a înrăutățit. Medicii au intervenit prompt și rapid, însă nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața lui Andrea Rinaldi.

De-a lungul anilor, Andrea a câștigat un trofeu, Supercupa Italiei U17, cu Atalanta.

„Andrea a venit la antrenament și m-a salutat. Aceasta este o amintire pe care o voi purta în inima mea. Un băiat extraordinar, un exemplu pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT

În numele companiei îmi exprim cele mai profunde condoleanțe familiei; suntem siguri că Andrea acolo sus va fi un adevărat războinic, la fel cum a luptat la mijlocul terenului pentru a ne încânta fanii”, a spus Giovanni Munafo, președintele lui AC Legnano.

Nu apucase să debuteze în prima ligă din Italia, dar în cariera sa a strâns 81 de meciuri, în care a marcat șase goluri și a oferit o pasă de gol.

  • 25.000 de euro era cota de piață a lui Andrea Rinaldi, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT