Sport

Tragedie în fotbalul mondial! Un fotbalist din Franța a murit la doar 30 de ani

11.01.2021 | 10:26
Tragedie in fotbalul mondial Un fotbalist din Franta a murit la doar 30 de ani
ADVERTISEMENT

Christopher Maboulou, vârful celor de la Thonon-Evian, a murit astăzi la vârsta de numai 30 de ani. Maboulou, fost fotbalist în Ligue 1 la Bastia, născut pe 19 martie 1990, este un alt jucător care a plecat să joace în Cer mult prea devreme. 

Conform jurnaliștilor de la L’Equipe, vârful a suferit un stop cardiac în timpul unui joc între prieteni, care a avut loc ieri seară.

ADVERTISEMENT

Decesul fotbalistului a fost anunțat de Bastia, formația pentru care fostul atacant cu dublă cetățenie (franceză și congoleză) a jucat între 2014 și 2016.

Încă un fotbalist a încetat din viață la numai 30 de ani

“Clubul Sportiv Bastia tocmai a aflat cu mare tristețe despre moartea fostului său jucător, Christopher Maboulou. Le transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor și celor apropiați”, a postat Bastia pe un cont de socializare.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, fostul vârf a mai jucat la Chateauroux, Bastia, Giannina și Nancy, înainte să vină la Thanon-Evian (în liga regională, pe atunci), în ianuarie anul trecut. Cea mai bună perioadă pentru fostul fotbalist a fost la Bastia, club pentru care a bifat 29 de meciuri în prima ligă din Franța și a marcat 3 goluri.

Și Djibril Cisse, fostul vârf al naționalei Franței, a avut un mesaj după ce a aflat de moartea fotbalistului: “Nu se poate așa ceva… ce veste tristă! Odihnește-te în pace, frate”, a scris Cisse, pe contul său de pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT

Christopher Maboulou a murit în timpul unui meci între prieteni

Conform cotidianului Ouest-France, Christopher Maboulou, care a evoluat pentru Châteauroux în liga secundă între 2009 și 2014 înainte de a semna cu Bastia (2014-2016) și Nancy (2018-2019) a jucat un meci între prieteni în orașul în care s-a născut,  Montfermeil (Seine-Saint-Denis), atunci când a suferit stopul cardiac.

Christopher Maboulou care a evoluat în 58 de partide în liga secundă și 29 de jocuri în Ligue 1, de-a lungul carierei, s-a remarcat într-un meci jucat de Bastia contra lui OM în care a înscris o dublă pe 9 august 2014. Meciul s-a terminat 3-3 și a fost prima sa partidă la acest nivel. 24 de ani avea atunci fotbalistul.

ADVERTISEMENT

După ce s-a accidentat în ianuarie 2015, Christopher Maboulou nu a reușit să se impună pentru a fi titular și a semnat cu PAS Giannina (echipă din prima ligă din Grecia) în stagiunea 2016-2017, înainte de a se întoarce în liga a doua franceză la Nancy în sezonul 2018-2019.

Și în anul trecut au decedat mai mulți foști fotbaliști. Doi dintre cei  care au murit sunt Florinel Ursu și Innokentiy Samokhvalov. Românul a încetat din viață la numai 38 de ani din cauza Covid-19. Cel de-al doilea a murit la doar 22 de ani din cauza unui infarct.

ADVERTISEMENT