Sport

Tragedie în fotbalul românesc! A murit un fost jucător al Stelei

06.01.2021 | 13:07
Tragedie in fotbalul romanesc A murit un fost jucator al Stelei
Mircea Bolba. Sursă foto: Digi Sport.
ADVERTISEMENT

Fotbalul din Satu Mare, dar și cel din România este mai sărac de astăzi, după ce un fost fotbalist a decedat. Mircea Bolba, fost jucător la Olimpia Satu Mare, Steaua, ASA Târgu Mureș sau Politehnica Timișoara a murit noaptea trecută, la vârsta de 59 de ani. 

El se afla de mai multe săptămâni într-un spital din Satu Mare din cauza unor probleme de sănătate, infectat între timp și cu noul coronavirus, fostul jucător și tehnician a încetat din viață.

ADVERTISEMENT

Pe 22 decembrie 2020, fanii formației Olimpia MCMXXI erau alături de Mircea Bolba: ”Olimpia Satu Mare este alături de antrenorul său, Mircea Bolba, care în aceste zile se confruntă cu mari probleme de sănătate.

Mircea Bolba a încetat din viață

Îi urăm însănătoșire grabnică în numele tuturor suporterilor Olimpiei MCMXXI și îl asigurăm de tot sprijinul nostru”. 

ADVERTISEMENT

Ca fotbalist, Mircea Bolba a jucat prima dată pentru Olimpia Satu Mare, iar în stagiunea 1980-1981 a ajuns la Steaua. Mai apoi, a evoluat pentru ASA Târgu Mureș, Politehnica Timișoara, FC Bihor Oradea, Sportul 30 Decembrie, Evagoras Paphos (Cipru), Armătura Zalău, Inter Sibiu, iar ultima formație pentru care a jucat a fost tot Olimpia.

După ce s-a retras s-a apucat de antrenorat și a stat pe banca unor echipe ca Unirea Dej, Olimpia Satu Mare II, Olimpia Satu Mare, Turul Micula, FC Maramureș, Silvania Șimleu Silvaniei sau Someșul Dej.

ADVERTISEMENT

Mesajul Olimpiei Satu Mare după moartea antrenorului

Bolba a fost component al reprezentativei României care a ocupat poziția a treia la Campionatul Mondial de Fotbal pentru Tineret din Australia în anul 1981. Țara noastră s-a impus în finala mică contra Angliei după golul marcat de Romulus Gabor.

Pentru Steaua fostul fotbalist a reușit să înscrie un gol în opt meciuri. Doar un sezon a fost jucătorul Stelei. 134 de partide și 33 de goluri a bifat Mircea Bolba în prima ligă din România.

ADVERTISEMENT

“Astăzi, simbolul Olimpiei, Mircea Bolba a devenit, prea devreme, legendă. A fost alături de clubul pe care l-a iubit până în ultima clipă. S-a dus in lumea celor drepți așa cum știm că și-a dorit: ca antrenor al Olimpiei. Avea planuri mari, pentru anul centenar și se angajase cu pasiune la reconstrucția Olimpiei.

Pierdem un mare fotbalist, un antrenor dăruit și mai ales un Olimpist adevărat… Promitem să îi cinstim memoria cum se cuvine și să nu îl uităm niciodată”, se arată pe site-ul oficial al Olimpiei Satu Mare. Și anul trecut fotbalul din România a fost lovit de tragedii. Pe 30 martie a decedat Martin Tudor, iar în luna august a încetat din viață Emil Jula.

ADVERTISEMENT