Fotbal intern

Tragedie în fotbalul românesc. Marcel Catinca, fost jucător la Petrolul Ploiești, a încetat din viață la vârsta de 56 de ani

07.01.2020 | 17:47
Tragedie in fotbalul romanesc Marcel Catinca fost jucator la Petrolul Ploiesti a incetat din viata la varsta de 56 de ani
ADVERTISEMENT

Doliu în fotbalul prahovean. Marcel Catinca, fostul atacant de la Petrolul Ploiești, a încetat din viață la vârsta de 56 de ani. Unul dintre cei mai importanți jucători din istoria petroliștilor, Catinca s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultimii ani.

Marcel Catinca, fost jucător la Petrolul Ploiești, a încetat din viață la vârsta de 56 de ani

Anunțul dispariției fostului jucător de la Petrolul Ploiești a fost făcut de clubul din Liga a 2-a printr-o postare pe pagina oficială de Facebook. Ploieștenii regretă decesul celui care a fost golgheter al echipei și a luat parte la ”dubla” cu Anderlecht din Cupa UEFA în 1990.

ADVERTISEMENT

”O veste cumplită, la început de an, pentru familia petrolistă! Ne-a părăsit, mult prea devreme, Marcel Catinca (56 ani), cel care, timp de șase sezoane, între 1987 și 1993, a îmbrăcat tricoul „galben-albastru”, fiind unul dintre golgheterii echipei care ajungea să dispute dubla cu RSC Anderlecht în Cupa UEFA.

Pe această cale, FC Petrolul Ploiești își exprimă întreaga compasiune și transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate! Odihnește-te în pace, Marcel Catinca!”, au scris ploieștenii pe site-ul de socializare.

ADVERTISEMENT

După retragerea din activitate, Marcel Catinca a fost antrenor la grupele de juniori ale echipei Petrolul Ploieşti, apoi la echipa de seniori a CSM Ploieşti.

Marcel Catinca s-a născut la data de 9 noiembrie 1963 şi a evoluat la Petrolul Ploieşti, 6 sezoane în perioada 1987-1993, având la activ şi 2 partide în Cupa UEFA.

ADVERTISEMENT

În sezonul 1990-1991, cu Marcel Catinca în echipă, Petrolul a jucat cu Anderlecht în turul 2 din Cupa UEFA.

Ajutor din parte fanilor în 2017

Fanii celor de la Petrolul Ploiești au fost alături de Marcel Catinca în 2017. Atunci, fostul jucător avea nevoie urgentă de suma de 7 000 lei, aceasta fiindu-i de folos pentru o operație la ficat.

ADVERTISEMENT

Întrucât acesta nu dispunea de această sumă, fanii au declanșat o campanie pentru a-l ajuta financiar. Ultima activitate a lui Catinca a fost cea de antrenor la copiii și juniorii de la Clubul Sportiv Municipal Ploiesti. Din cauza problemelor financiare de la club, dar și a celor de sănătate, antrenorul și-a întrerupt activitatea.

ADVERTISEMENT