Fotbal intern

Tragedie în fotbalul românesc! Un fost fotbalist al naționalei de juniori a murit la doar 40 de ani

09.05.2020 | 20:21
Tragedie in fotbalul romanesc Un fost fotbalist al nationalei de juniori a murit la doar 40 de ani
ADVERTISEMENT

Sorin Pop, un fost fotbalist al naționalei României la nivelul de juniori, a murit la doar 40 de ani, din cauza unor probleme cardiace pe care le avea din tinerețe.

Un fost fotbalist al naționalei la nivel de juniori a murit la doar 40 de ani

Sorin Pop este un fost fotbalist român, care a jucat pentru naționala României la nivel de juniori și a participat și la Balcaniada din Macedonia. Din păcate, pe 7 mai, Sorin a murit din cauza unor probleme cardiace pe care le avea mai demult.

ADVERTISEMENT

Pe data de 22 octombrie 2000, Sorin Pop evolua în liga a patra la Viitorul Oradea, când a suferit un stop cardiac pe teren. Norocul său a fost antrenorul care a intervenit prompt și l-a salvat de la moarte.

În ultimele clipe, familia i-a fost alături, iar medicii chiar dacă au intervenit rapid, nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe Sorin Pop.

ADVERTISEMENT

După acel moment, Sorin s-a decis să se lase definitiv de fotbal, pentru a nu mai risca din nou probleme cardiace.

A fost coleg cu Cosmin Vâtcă și Sebastian Sfârlea

Sorin Pop a început fotbalul CSS Târgu Mureș, în grupa antrenorului Attila Kanyaro, dar în cele din urmă s-a afirmat la Viitorul Oradea, școala de fotbal privată înființată de Marcel Pușcaș în anii 1990.

ADVERTISEMENT

A fost coechipier cu Cosmin Andrei Vâtcă, Elisei Galea, Sebi Sfârlea, Hălmăgean, sau Bogdan Iambor.

Sorin a evoluat pe postul de fundaș stânga, când intrase și în atenția echipelor naționale, la care a fost și convocat, pentru Balcaniada din Macedonia.

ADVERTISEMENT
  • 1980 este anul la care s-a născut Sorin Pop