News

Tragedie în Franța. Zece morți, dintre care cinci copii, într-un incendiu izbucnit la un bloc din Lyon

Tragedie de proporții în Franța. Un puternic incendiu produs în noaptea de joi spre vineri, la un bloc din Lyon, a provocat moartea a zece persoane, dintre care cinci copii.
16.12.2022 | 10:01
Tragedie in Franta Zece morti dintre care cinci copii intrun incendiu izbucnit la un bloc din Lyon
Zece persoane, dintre care cinci copii, au murit într-un incendiu izbucnit la Lyon. Alți 14 oameni sunt răniți. Sursa foto: Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților locale, incendiul a fost raportat la ora 3.12. În aproximativ 10 minute de la alertă, 170 de pompieri și 65 de mașini de pompieri se aflau la fața locului.

Zece persoane, dintre care cinci copii, au murit într-un incendiu izbucnit la Lyon. Alți 14 oameni sunt răniți

Din păcate, în ciuda mobilizării echipelor de intervenție, flăcările au luat viața a zece persoane, dintre care jumătate sunt copii. Micuții aveau vârste cuprinse între 3 și 15 ani.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor publicate de The Guardian, incendiul a izbucnit într-o clădire rezidențială din Vaulx-en-Velin, în apropiere de Lyon.

Serviciile de urgență din Hexagon au anunțat că incendiul a izbucnit într-un bloc de apartamente cu șapte etaje din cartierul Mas du Taureau.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele zece persoane decedate, alte 14 au fost rănite. Din datele prezentate până în prezent, se pare că patru persoane se află în stare critică, în timp ce alte zece persoane, printre care doi pompieri, au fost rănite.

Autoritățile au anunță că, deocamdată, nu se cunoaște cauza acestui incendiu de proporții.

Emmanuel Macron, înștiințat rapid de tragedia din Lyon

Ministrul francez de interne, Garald Darmanin, a declarat că a luat legătura rapid cu președintele Emmanuel Macron. Oficialul Guvernului a promis că va fi deschisă o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului.

ADVERTISEMENT

”Nu știm cauza incendiului. Există mai multe scenarii și se va deschide o anchetă”, a spus Darmanin reporterilor.

Ministrul delegat al orașelor și locuințelor, Olivier Klein, a spus că a vorbit cu primarul Vaulx-en-Velin, Helene Geoffroy. El a anunțat că va merge în orașul afectat de tragedie.

ADVERTISEMENT

”Merg acolo în această dimineață pentru a fi alături de rezidenți, oficiali locali și serviciile de urgență”, a scris el pe Twitter.

Martorii povestesc momentele cumplite trăite. Un rezident a declarat postului francez BMF TV: ”Plâng încontinuu când mă gândesc la aceste victime”.

Un alt vecin, care a spus că locuiește la doar 100 de metri de clădirea în care a izbucnit incendiul, a fost trezit de tragedie.

”Am auzit țipete, copiii urlau. Când am deschis ferestrele, am văzut fum ieșind și am coborât imediat”, a spus el.

ADVERTISEMENT