News

8 morți într-un incendiu izbucnit la o secție de terapie intensivă COVID-19. Tragedie asemănătoare cu cea din Piatra Neamț

19.12.2020 | 10:04
8 morti intrun incendiu izbucnit la o sectie de terapie intensiva COVID19 Tragedie asemanatoare cu cea din Piatra Neamt
ADVERTISEMENT

Tragedie în Gaziantep, Turcia, acolo unde un incendiu izbucnit în secţia de terapie intensivă COVID-19 a unui spital a provocat moartea a opt persoane.

Informația a fost confirmată de biroul guvernatorului provinciei. După primele cercetări s-a constatat că incendiul a fost provocat de explozia unui aparat de ventilaţie pulmonară.

ADVERTISEMENT

Mai multe echipaje de intervenție au venit imediat la fața locului. Vorbim despre unități de pompieri, dar și ambulanțe speciale.

Tragedie în Gaziantep, Turcia!

Incendiul a început atunci când o butelie de oxigen a explodat la unitatea spitalului universitar Sanko din Gaziantep, unitate administrată privat. Conform primelor informații ale medicilor, au fost identificate victime cu vârste cuprinse între 56 și 85 de ani. Incendiul a fost rapid controlat.

ADVERTISEMENT

Declarația făcută de reprezentanți ai unității medicale că 14 pacienți supuși tratamentului de terapie intensivă au fost transferați în alte spitale. O anchetă este în plină desfășurare.

Unitățile de terapie intensivă din Turcia au în prezent o rată de ocupare de 74% din cauza focarului de coronavirus, potrivit cifrelor guvernului. De altfel, Ministerul Sănătății din această țară a raportat 26.410 cazuri noi în ultimele 24 de ore, aducând totalul din martie la 1,98 milioane.

ADVERTISEMENT

S-a înregistrat un record record zilnic de 246 de decese legate de COVID-19, a spus ministerul, ducând totalul la 17.610.

Situație similară cu incendiul din secția de ATI din Piatra Neamț

Pe 14 noiembrie a avut un incendiu devastator la o secție de ATI din Piatra Neamț, în urma căruia, până în prezent, 15 persoane infectate cu COVID-19 și aflați în stare gravă au murit.

ADVERTISEMENT

„Din cei şase pacienţi veniţi de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ am pierdut, din nefericire, patru. Erau pacienţi cu vârste de 65 de ani şi cu comorbidităţi şi care aveau infecţii cu SARS-CoV-2. Niciunul nu are probleme datorate unor leziuni provocate de arsuri. Decesele au fost înregistrate în acest sfârşit de săptămână, nu azi dimineaţă”, declara managerul Carmen Dorobăţ, la sfârșitul lunii noiembrie.

Starea medicului erou  Cătălin Denciu, cel care a intrat în flăcări ca să salveze bolnavii de la ATI, este stabilă, dar în continuare critică. Tot luna trecută, ministrul sănătății susținea că „starea este staționară, echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic, fac toaletele arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedurile de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru pentru anumite intervenții de excizie grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare. În decursul săptămânii viitoare va merge în Belgia soția”. 

ADVERTISEMENT