Un bărbat și o femeie au fost găsiți carbonizați într-o casă din județul Ialomița. Locuința a fost cuprinsă de flăcări în dimineața zilei de vineri, 30 mai, fiind distrusă în totalitate.
Tragedie în Ialomița, după ce o casă, situată în zona Balta Comana, între localităţile Moviliţa şi Coşereni, a izbucnit în flăcări. Autoritățile au fost sesizate în dimineața zilei de vineri, 30 mai, în jurul orei 6.00.
La fața locului s-a prezentat Detașamentul de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere și în sprijin s-a prezentat un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.
În momentul în care forțele de intervenție au ajuns, incendiul mistuise în totalitate casa. Pentru stingerea flăcărilor a fost nevoie de două ore. De asemenea, pompierii au descoperit două persoane carbonizate.
În interiorul unei camere au fost găsiți un bărbat de 71 de ani și o femeie de circa 66 de ani. Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru cei doi. Focul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sobă.
O altă tragedie care a pornit de la jarul unei sobe a avut loc în luna februarie, în Vâlcea. Incidentul a avut loc, mai exact, în comuna Frâncești, întreaga casă fiind cuprinsă de flăcări. La fața locului au ajuns salvatorii din cadrul ISU Vâlcea, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.
Pompierii au constatat că locuința cu o suprafață de 25 de metri pătrați ardea generalizat. Incendiul a fost stins în scurt timp, iar în interior a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat, acesta fiind proprietarul imobilului.
Reprezentanții ISU Vâlcea vin cu recomandări: „În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile.
În podul clădirilor şi în încăperi nesupravegheate, pardoseala din dreptul uşiţei de curăţare se protejează cu materiale incombustibile. Gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă).
Se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile”, a transmis ISU Vâlcea.