News

Tragedie în județul Argeș. Un copil de 15 ani a murit înecat într-un lac

Un copil de 15 ani a murit joi seara înecat într-un lac din județul Argeș.
28.05.2021 | 09:25
Tragedie in judetul Arges Un copil de 15 ani a murit inecat intrun lac
ADVERTISEMENT

Tragedie petrecută într-o localitate din județul Argeș. Un băiat în vârstă de 15 ani a murit înecat, joi seara, într-un lac din comuna Stolnici.

Din primele informații, băiatul se juca cu un grup de copii în zona lacului, iar la un moment dat a intrat în apă și a dispărut. A fost găsit de pompieri în lac, fiind adus la mal, în stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT

Un copil de 15 ani a murit înecat într-un lac din județul Argeș

Potrivit presei locale, adolescentul se afla în zona lacului împreună cu mai mulți copii, mai mici ca el. La un moment dat, el și încă un băiat au intrat în apă. Cel cu care se scălda l-a văzut pe adolescent dând cu disperare din mâini, după care a dispărut la fund. A încercat să-l scoată dar nu a reușit, astfel că a sunat la 112.

În scurt timp, la fața locului au ajuns salvatorii cu o autospecială de intervenție de la Punctul de lucru Stolnici, în sprijinul lor mergând două autospeciale cu bărci de salvare de la Detașamentul de Pompieri Bradu și Secția de Pompieri Costești. Lacul din localitatea Argeșeană se întinde pe aproximativ 5.000 mp și are o adâncime de circa 1,5 metri.

ADVERTISEMENT

Echipajele de intervenție au ajuns la băiat și l-au scos la mal. Din păcate, acesta nu avea funcții vitale, iar echipajul SAJ a început manevrele de resuscitare.

Acestea nu au avut rezultat, fiind declarat decesul, anunță cei de la Curier.ro.

Poliția anunță verificări privind circumstanțele producerii tragediei

IPJ Argeș a emis un comunicat de presă în care anunță demararea de verificări în acest caz pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc tragedia.

ADVERTISEMENT

”A fost scos din apă, inconștient, au fost efectuate manevre de resuscitare, însă din păcate a fost constatat decesul.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti efectuează verificări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul nefericit s-a petrecut”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

ADVERTISEMENT

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, la faţa locului au intervenit o autospecială de la punctul de lucru Stolnici şi două autospeciale cu bărci de salvare de la Detaşamentul de Pompieri Bradu şi Secţia de Pompieri Costeşti.

”Lacul se întinde pe aproximativ 5.000 de metri pătraţi şi are o adâncime de circa 1,5 metri. Echipajele de intervenţie au ajuns la băiat şi l-au extras”, a informat ISU Argeş.

ADVERTISEMENT
Tags: