News

Tragedie în județul Neamț. Un băiat de 15 ani s-a înecat în râul Bistrița, lângă satul Mănoaia

Reprezentanții ISU Neamț au transmis luni că au recuperat trupul neînsuflețit al unui băiat în vârstă de 15 ani, care s-a înecat în râul Bistrița, lângă satul Mănoaia, din județul Neamț.
04.07.2022 | 23:20
Tragedie in judetul Neamt Un baiat de 15 ani sa inecat in raul Bistrita langa satul Manoaia
Tragedie pe râul Bistrița. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Oamenii legii au fost alertați prin apel la 112 în jurul orei 18:30. Ulterior, au fost anunțate și echipajele de salvare. Când au ajuns la fața locului, oamenii legii au aflat că minorul dispăruse fără urmă în apele râului Bistrița.â

S-a dus la scăldat și a murit înecat

Ulterior, reprezentanții ISU Neamț au început căutările băiatului, iar în jurul orei 20:30 l-au descoperiu și l-au adus la mal. Din nefericire, manevrele de resuscitare nu au avut niciun efect, iar medicii au fost nevoiți că constate decesul minorului.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ISU Neamț au mai informat  că băiatul a fost scos din apă fără semne vitale. Victima era din comuna Costișa și venise la scăldat cu mai mulți prieteni, conform zch.ro.

La fața locului s-au deplasat voluntarii din cadrul SVSU Costișa, dar și două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție. De asemenea, au fost aduse o barcă și o ambulanță SMURD.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că în urmă cu două zile, a fost raportată încă o tragedie pe râul Moldova, din județul Roman. Conform presei locale, un tânăr de 18 ani s-a înecat după ce a încercat s-o salveze pe sora lui de 17 ani, care alunecase în apă.

Râul Bistrița era folosit pentru plutărit

Pe porțiunea dintre izvoare și confluența cu Râul Dorna (în amonte de orașul Vatra Dornei), râul Bistrița este cunoscut ca Bistrița Aurie (în germană Goldene Bistritz).

ADVERTISEMENT

Pe porțiunea dintre izvoare și confluența cu Râul Dorna (în amonte de orașul Vatra Dornei), râul Bistrița este cunoscut ca Bistrița Aurie (în germană Goldene Bistritz).

Râul Bistrița izvorăște din Munții Rodnei, de la 1.850 m altitudine, dintr-un circ glaciar minor de sub vârful Gargalău (2.159 m). Mai departe, râul străbate Carpații Orientali și se varsă în Siret, în aval de Bacău.

ADVERTISEMENT

Râul Bistrița este al 28-lea afluent de dreapta al râului Siret și aparține bazinului hidrografic al acestuia. Râul Bistrița trece prin orașele Vatra Dornei, Bicaz, Piatra Neamț, Roznov, Buhuși și Bacău și are cel mai lung sector montan dintre râurile românești.

ADVERTISEMENT

În trecut râul era folosit pentru plutărit (transportul pe apă al buștenilor legați în plute), pentru accesul spre porturile dunărene.