Sporturi

Tragedie în Kansas City imediat după ce echipa s-a calificat în Super Bowl! Doi morţi şi 15 răniţi după un atac armat lângă stadion

21.01.2020 | 15:58
Tragedie in Kansas City imediat dupa ce echipa sa calificat in Super Bowl Doi morti si 15 raniti dupa un atac armat langa stadion
ADVERTISEMENT

Kansas City Chiefs s-a calificat pentru prima dată după o jumătate de secol în Super Bowl după victoria cu 35-24 împotriva celor de la Tennesse Titans. Însă petrecerea a fost umbrită de o tragedie petrecută la doar câteva ore la un club de lângă stadion. 

Tragedie în Kansas City imediat după ce echipa s-a calificat în Super Bowl! 2 morţi şi 15 răniţi după un atac armat

New York Times scrie că un atac armat a avut loc într-un club în care fanii celor de la Kansas City Chiefs celebrau victoria cu Titans. Individul a mers în apropierea unui club şi a deschis focul, omorând doi oameni şi rănind alţi 15.

ADVERTISEMENT

Atacatorul a fost ucis de un agent de securitate, a informat Departamentul de Poliţie din Kansas City: “Noaptea trecută a fost una pe care oamenii din Kansas au visat-o pentru 50 de ani. Este foarte dezamăgitor pentru noi ceea ce s-a întâmplat”, a spus Quinton Lucas, primarul oraşului.

Richard Smith, şeful Poliţiei din Kansas City, a declarat că agenţii de poliţie au fost chemaţi la bar în jurul orei 23:30, ora locală. Suspectul, pe numele său Jahron Swift, în vârstă de 29 de ani, a deschis focul în afara clubului asupra oamenilor care aşteptau să intre.

ADVERTISEMENT

Agentul de securitate, schimb de focuri cu atacatorul: “A salvat vieţi”

O femeie de 25 de ani a fost ucisă. Apoi, un agent de securitate a avut un schimb de focuri cu suspectul, iar atacatorul a fost doborât: “A salvat vieţi”, a spus Smith despre agentul de securitate.

Ulterior atacului armat s-a creat un haos atât în club, cât şi în afara lui, iar oamenii s-au bulucit la ieşire să iasă cât mai repede şi să plece cât mai departe de zona respectivă. Poliţiştii au declarat că mai multe arme de foc au fost ridicate, fără a preciza cu ce modele a tras atacatorul.

ADVERTISEMENT

Kansas City joacă în Super Bowl cu San Francisco 49ers

Cel puţin 15 oameni au fost internaţi în spital cu răni după atacul armat. Trei dintre ei sunt în stare critică. Atacatorul a acţionat singur şi americanii scriu că nu a intrat în club înainte să deschidă focul.

Kansas City Chiefs va juca duminică, pe 2 februarie, în Super Bowl împotriva echipei San Francisco 49ers, care a trecut în finala NFC de Green Bay Packers. Meciul se va disputa la Miami, în Florida.

ADVERTISEMENT
  • 50 de ani au trecut de la ultima prezenţă în Super Bowl a lui Kansas City
  • 2 oameni au murit în urma atacului armat
ADVERTISEMENT