Sport

Tragedie în lumea atletismului! O campioană mondială, înjunghiată mortal de soțul ei. Criminalul a fost arestat

O adevărată tragedie a avut loc în Kenya, acolo unde campioana mondială de atletism Agnes Tirop a fost găsită înjunghiată în propria casă.
15.10.2021 | 10:51
Tragedie in lumea atletismului O campioana mondiala injunghiata mortal de sotul ei Criminalul a fost arestat
ADVERTISEMENT
15-10-2021
07:59

Soțul atletei Agnes Tirop a fost arestat

Soțul atletei Agnes Tirop, suspectat că a ucis-o pe sportiva în vârstă de 25 de ani, a fost arestat de Poliția kenyană. El va fi adus în fața unui Tribunal pentru a fi judecat.

„Suspectul a fost arestat la Mombasa. El este în arest. A fost arestat în timp ce încerca să fugă”, a declarat George Kinoti, director în cadrul poliţiei din Kenya, conform AFP.

Din primele informații, criminalul ar fi chiar soțul ei, care în aceste momente este căutat de poliție.

Sportiva de 25 de ani participase în urmă cu două luni la Jocurile Olimpice, unde ocupase locul 4 în proba de 5.000 de metri.

ADVERTISEMENT

O campioană mondială de atletism, înjunghiată mortal

Agnes Tirop, campioană mondială de cross country și dublă medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de atletism din 2017 și 2019 în proba de 10.000 de metri, a fost dată dispărută de tatăl său marți seară, iar a doua zi a fost găsită înjunghiată în propria casă din orașul Iten.

”Când polițiștii au intrat în casă, au găsit-o pe Tirop pe pat, iar pe podea era o baltă de sânge. Au văzut că a fost înjunghiată în gât și în stomac, ceea ce ne-a determinat să credem că a fost o rană cu cuțitul și credem că asta i-a cauzat moartea.

ADVERTISEMENT

Soțul ei este încă în libertate, iar investigațiile preliminare ne spun că acesta este suspectul principal deoarece nu poate fi găsit. Poliția încearcă să-l găsească pe soțul ei, astfel încât să poată explica ce s-a întâmplat cu Tirop”, a declarat Tom Makori, șeful poliției din Iten, conform BBC.

Președintele Kenyei, răvășit de moartea sportivei

Federația Kenyană de Atletism a dat publicității un comunicat prin care își exprimă compasiunea și spune că sportul a pierdut o mare campioană: ”Kenya a pierdut o bijuterie care a fost unul dintre giganții atletismului, cu cea mai rapidă ascensiune pe scena internațională”.

ADVERTISEMENT

Președintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, a transmis condoleanțe familiei și s-a arătat dezamăgit că o mare campioană a dispărut atât de repede: ”Este foarte trist că am pierdut un tânăr și promițător sportiv care, la o vârstă fragedă, a adus țării noastre atât de multă glorie.

Este și mai dureros că Agnes, o eroină pentru Kenya, și-a pierdut viața printr-un act criminal perpetuat de oameni egoiști și lași. Îndemn agențiile noastre de aplicare a legii să urmărească și să prindă infractorii responsabili pentru uciderea sportivei”.

ADVERTISEMENT

Tirop, un fenomen încă de la juniori

Luna trecută, Agnes Tirop a stabilit un record mondial în proba de 10.000 de metri la un concurs în Germania. Ea a fost înregistrată cu timpul de 30 de minute și o secundă, doborând cu 28 de secunde recordul deținut de marocanca Asmae Leghzaoui din 2002.

Tirop a atras atenția încă de la juniori, ea reușind că câștige două medalii de bronz la Campionatele Mondiale din 2011, deși avea doar 15 ani. Patru ani mai târziu, după o ascensiune extrem de rapidă, a câștigat Campionatele Mondiale de cross country din China și a devenit al doilea cel mai tânăr medaliat în această probă, după Zola Budd.

Kenya a mai trecut printr-o mare tragedie în urmă cu mai puțin de un an, atunci când un arbitru a fost omorât pe un teren de fotbal.

ADVERTISEMENT