News

Tragedie în lumea muzicii! A încetat din viață maestrul Constantin Arvinte

02.05.2021 | 13:36
Tragedie in lumea muzicii A incetat din viata maestrul Constantin Arvinte
Constantin Arvinte a încetat din viață. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Tragedie în lumea muzicii! A încetat din viață maestrul Constantin Arvinte. Considerat un vechi prieten și colaborator al Corului Madrigal, acesta a fost supranumit „Patriarhul muzicii românești”.

Constantin Arvinte și-a dedicat viața muzicii și, printr-o muncă asiduă și o dăruire nemărginită pentru armonie, și-a conturat de-a lungul timpului propria unicitate componistică.

ADVERTISEMENT

Reputat compozitor, dirijor și folclorist, maestrul Constantin Arvinte a adus o imensă contribuție artei corale românești.

Tragedie în lumea muzicii!

„Pe 3 martie 2021 am avut bucuria să ne întâlnim cu domnia sa ca invitat special în cadrul în cadrul Galei „Madrigal 58”.

ADVERTISEMENT

Maestrul Constantin Arvinte a fost atunci omagiat cu diploma și premiul „Marin Constantin”, pentru neobosita sa dedicare artistică și pentru susținerea activității Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” de-a lungul timpului”, au notat pe o rețea de socializare reprezentanții Madrigal.

De remarcat că celebrul concert de Paşte înregistrat fără public de Corul Madrigal la Muzeul Naţional de Artă al României va fi disponibil gratuit pe Madrigal App.

ADVERTISEMENT

Concertul a fost dirijat de Anna Ungureanu şi Cezar-Mihail Verlan şi cuprinde un repertoriu special ales pentru a marca sărbătoarea fundamentală a creştinătăţii, cu lucrări româneşti, de inspiraţie ortodoxă.

„Am înregistrat acest concert pascal cu bucurie şi speranţă alături de partenerii noştri de la Muzeul Naţional de Artă al României şi, cu ajutorul aplicaţiei de vizionare Madrigal, ne dorim să ajungem în inimile şi în casele celor care aşteaptă lumina Învierii.

ADVERTISEMENT

În această perioadă dificilă, alături de cele două albume pascale, Concertul extraordinar de Paşte al Corului Madrigal pleacă spre spectatori ca o invitaţie la introspecţie, dar şi ca o punte între frumuseţea şi emoţia muzicii şi întâmpinarea celui mai semnificativ moment creştin, sărbătoarea Paştelui”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

ADVERTISEMENT
Tags: