Sporturi

Tragedie în lumea sportului! O jucătoare de golf a fost ucisă. “I-a spus că simte o dorință uriașă să ucidă și să violeze”

19.09.2018 | 11:50
Tragedie in lumea sportului O jucatoare de golf a fost ucisa Ia spus ca simte o dorinta uriasa sa ucida si sa violeze

UPDATE 19.02, ora 11.45 / Anchetatorii au oferit detalii din ancheta deschisă în urma uciderii campioanei la golf Celia Barquin Arozamena. În timpul unor căutări în pădurea de lângă terenul de golf, poliţiştii au întâlnit un bărbat care le-a spus că un alt individ fără adăpost care locuia în pădure i-a spus că simte o dorinţă uriaşă să ucidă şi să violeze. Richards avea mai multe zgârieturi pe faţă, dovadă a unei lupte şi încerca să ascundă o rană pe mâna stângă”, a declarat unul dintre anchetatori, care a adăugat că în cortul în care locuia criminalul s-au găsit un rucsac plin cu haine pătate cu sânge și un cuțit, probe suficiente să îl incrimineze pe Collin Daniel Richards. Acesta a mai fost acuzat de omor și în trecut.


Jucătoarea de golf Celia Barquin Arozamena a fost ucisă pe un teren in Iowa, SUA. Campioană în Big 12 și desemnată sportiva anului în statul Iowa, tânăra de 22 de ani a fost găsită fără suflare pe terenul de golf Coldwater Links. Autoritățile susțin că sportiva de origine iberică ar fi fost bătută înainte de a fi ucisă. Anchetatorii au prins suspectul, un bărbat de aceeași vârstă cu victima, care a mai fost acuzat în trecut de omor.

Într-o postare publicată pe rețelele de socializare, președintele Universității din Statul Iowa și-a exprimat regretul pentru moartea tragică a sportivei de 22 de ani. “Era o studentă și o atletă foarte talentată, o jucătoare de golf care avea în față un viitor strălucit. O pierdere teribilă, tragică și lipsită de sens”, a scris pe Twitter președintele Wintersteen. Polițiștii au fost anunțați în jurul orei 10.24 de către un grup de jucători de golf că pe un teren din Iowa se află o geantă și echipament de golf, dar nu este nimeni în preajmă. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost găsit nu departe de locul în care rămăseseră bagajele.

Jucătoarea de golf Celia Barquin Arozamena a fost ucisă pe teren

Înainte de prinderea suspectului, șeful poliției din Ames, Geoff Huff, a făcut apel la public să ofere orice informații care ar putea duce la prinderea criminalului. Într-un comunicat emis la scurt timp după comiterea crimei, antrenoarea de golf Christie Martens a scris că Arozamena era “o persoană frumoasă care era iubită de toți colegii și prietenii. Nu vom uita niciodată cât de competitivă era și cât de mult își dorea să fie cea mai bună. Iubea viața.”

Născută în Puente San Miguel, Spania, Celia Barquin Arozamena “avea un zâmbet care molipsea pe toată lumea și s-a oferit să fie ambasadorul Universității din Statul Iowa”, a spus directorul de sport Jamie Pollard.

Celia Barquin Arozamena, una dintre cele mai bune jucătoare de golf

Celia Barquin Arozamena a devenit eligibilă pentru a juca pentru statul Iowa în sezonul 2017 – 2018 și a fost numită drept una dintre cele mai promițătoare jucătoare de golf din istoria Universității Staului Iowa. A devenit a doua femeie de la această universitate care a câștigat o medalie la un turneu de conferință, mai precis la Big 12. Sportiva ocupa locul 69 la nivel național. Iberica a terminat facultatea cu 4 apariții în NCAA Regional. Sportivii din statul american Iowa au decis ca în acest weekend să păstreze momente de reculegere în memoria Celiei la meciul cu Akron.