News

Tragedie în mediul academic, un lector universitar a murit în urma unui banal accident de bicicletă. Avea numai 47 de ani

Un cadru didactic universitar de la Universitatea din Craiova a murit la 47 de ani după cea căzut de pe bicicletă, în judeţul Gorj.
26.03.2023 | 17:04
Tragedie in mediul academic un lector universitar a murit in urma unui banal accident de bicicleta Avea numai 47 de ani
Florin Păsătoiu a murit la 47 de ani, în urma unui accident de bicicletă
ADVERTISEMENT

Un cadru didactic la Universitatea din Craiova şi-a găsit moartea în condiţii tragice, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unui banal accident de bicicletă. Poliţiştii chemaţi la faţa locului au concluzionat că acesta a pierdut controlul ghidonului, s-a dezechilibrat şi a căzut.

Lectorul avea pensiune şi parc de aventură

Florin Păsătoiu avea 47 de ani şi era lector universitar doctor în cadrul Facultății de Științe Sociale a Universităţii din Craiova. Decesul acestuia s-a produs în localitatea Muşeteşti, din judeţul Gorj, unde cadrul didactic îşi avea domiciliul.

ADVERTISEMENT

“La data de 26 martie a.c., ora 02:15, Poliția Orașului Bumbești-Jiu a fost sesizată prin apel de urgență la numărul unic 112, cu privire la faptul că pe raza localității Mușetești, pe partea carosabilă, se află o persoană, posibil decedată.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că un bărbat de 47 de ani, din comuna Mușetești, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe DC 6 Mușetești, a pierdut controlul ghidonului, s-a dezechilibrat și a căzut. În urma căzăturii a survenit decesul bărbatului.

ADVERTISEMENT

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite cauzele și împrejurările producerii evenimentului”, se arată într-un comunicat remis duminică de IPJ Gorj.

Florin Păsătoiu era proprietarul unei pensiuni în comuna Mușetești, unde a deschis şi cel  mai mare parc de aventură din Oltenia, Aventerra Park. Acesta a fost inaugurat în vara anului 2021 şi se întinde pe o suprafaţă de un hectar şi jumătate.

ADVERTISEMENT

“Ideea a pornit de la lipsa de servicii de agrement în special pentru copii şi tineri. Pe parcurs, această idee a fost dezvoltată şi ca un răspuns la sedentarismul tinerilor şi al copiilor, la lipsa lor de activitate. Mulţi dintre ei stau închişi în case, sunt pe gadgeturi. M-am gândit la o modalitate de a-i motiva de a-şi petrece timpul liber în natură şi, de asemenea, să facă şi mişcare”, spunea la vremea respectivă Florin Păsătoiu.

Parcul a fost amenajat cu ajutorul fondurilor europene şi dispune de tiroliană, poligon de tragere cu puşti airsoft, teren pentru competiţiile de paintball, dar şi şase trasee de căţărare cu dificultăţi diferite, de la începător la avansat, cu înălţimi între 1 şi 4 metri şi lungimi între 94 şi 159 de metri.

ADVERTISEMENT

Florin Păsătoiu a murit însă sâmbătă noapte, într-un accident de bicicletă, iar pe pagina de Facebook a Facultăţii de Ştiinţe Sociale din Craiova curg mesajele de condoleanţe. Lectorul universitar era căsătorit şi avea doi copii. Poliţia a deschis dosar penal în această cauză.

ADVERTISEMENT