News

Tragedie în munții Făgăraș! Un căpitan de la Regimentul 30 Gardă Mihai Viteazul București a murit după ce a căzut 400 de metri în gol

30.08.2020 | 09:29
Tragedie in muntii Fagaras Un capitan de la Regimentul 30 Garda Mihai Viteazul Bucuresti a murit dupa ce a cazut 400 de metri in gol
ADVERTISEMENT

Tragedie în munții Făgăraș acolo unde un căpitan de la Regimentul 30 Gardă Mihai Viteazul București a căzut în gol de la 400 de metri.

Vorbim despre un tânăr de 40 de ani care escaladase de unul singur o creastă. Acesta a fost observat de o turistă în momentul picajului.

ADVERTISEMENT

Femeia a sunat imediat la numărul de urgență și a anunțat cele văzute. Deși în zonă a fost adus și elicopterul, tânărul a murit în brațele salvamontiștilor din Argeș.

A murit după ce a căzut în gol 400 de metri

Conform primelor informații, bărbatul era echipat corespunzător și a urcat în creasta Făgărașului de unul singur, semn că știa ce făcea.

ADVERTISEMENT

A căzut însă de la o înălţime de 400 de metri. Salvamontiștii de la Cota 2000 au ajuns în cel mai scurt timp în zonă şi au reuşit să-l găsească.

„Am fost anunțați prin 112 referitor la un turist… Apelanta care ne anunța a spus că l-a văzut căzând exact ca un bolovan din piatră în piatră, de pe un perete.

ADVERTISEMENT

Colegii mei s-au deplasat la locul accidentului și era clar că a căzut foarte mult pentru că avea multiple traumatisme. Am sperat că putem să-l livrăm în viață elicopterului.

A supraviețuit până a venit elicopterul, era inconștient, dar leziunile au fost incompatibile cu viața și a decedat.

ADVERTISEMENT

Era pe un traseu de alpinism, numai că alpinismul se face împreună cu un coechipier și cu asigurări. Or, se pare că domnul era un experimentat al muntelui, mergea pe munte, dar a ales să meargă singur și s-a întâmplat ce nu trebuia să se întâmple.

Când l-am găsit era inconștient.

Sunt foarte multe situații în care muntele este tratat cu superficialitate. Nu reușim să-i facem să înțeleagă că nu trebuie să trateze munții așa cum sunt tratați.

Nu e cazul acum! Domnul care din păcate a decedat era echipat cum trebuie. Numai că ceea ce și-a ales să facă nu era de făcut în felul acesta – fără asigurări, fără un coechipier”, a declarat Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, pentru Digi 24

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: