News

Tragedie în Munții Stâncoși, cu 3 morți și 14 răniți grav. Un autobuz cu turiști s-a răsturnat în drum spre un ghețar

20.07.2020 | 16:36
Tragedie in Muntii Stancosi cu 3 morti si 14 raniti grav Un autobuz cu turisti sa rasturnat in drum spre un ghetar
ADVERTISEMENT

Trei persoane au murit în urma răsturnării unui autobuz off-road în partea canadiană a Munților Carpați. Alți 14 pasageri sunt în spital în stare critică, informează CNN.

Președintele companiei de turism care a organizat excursia, Dave McKenna, a precizat că acccidentul  de duminică a avut loc pe drumul care ducea către ghețarul Athabasca, la nord-vest de orașul Calgary, autobuzul  răsturnându-se în prăpastie.

ADVERTISEMENT

Vreau să transmit condoleanțele noastre familiilor și prietenilor și să transmit solidaritatea cu cei care au fost răniți în accidentul de ieri”, a spus McKenna.

Autobuzul s-a răsturnat pe o distanță de 30 de metri

Victimele au fost transportate la spital, iar autoritățile încă încearcă să scoată autobuzul din râpă pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului. Vehiculul s-a oprit  la 30 de metri de la drum.

ADVERTISEMENT

Au fost 27 de pasageri în vehicul și trei pasageri  erau deja morți, iar restul erau răniți (…) Se fac eforturi  pentru a îndepărta autobuzul de la locul accidentului pentru o inspecție mecanică. În  acest moment, nu putem confirm cauza răsturnării”, a spus  sergentul Rick Bidaisee de la Poliția Călare canadiană.

Dintre cele 24 de persoane rănite, 14 sunt în stare gravă. În urma tragediei, premierul Justin Trudeau a publicat pe Twitter un  mesaj de susținere pentru familiile celor care au  murit și pentru cei răniți.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care au pierdut o persoană dragă în accidentul de autobuz din Câmpurile de Gheață din Columbia, să știți că suntem aici să vă sprijinim și că ne gândim la voi. De asemenea, le dorim însănătoșire grabnică celor care au fost răniți. Iar celor care au oferit primul ajutor, le mulțumim pentru reacția rapidă”, a scris Trudeau.