News
notix pixel id

Tragedie în Nigeria. 29 de morţi, majoritatea copii, după ce o barcă s-a scufundat

Cel puţin 29 de persoane și-au pierdut viața după ce o ambarcațiune supraîncărcată s-a scufundat marţi seară în nordul Nigeriei. Cele mai multe victime sunt copii.
01.12.2021 | 14:38
Tragedie în Nigeria. 29 de morţi, majoritatea copii, după ce o barcă s-a scufundat
Cel puțin 29 de oameni au murit după ce o barcă s-a scufundat în Nigeria. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Alte 13 persoane sunt încă date dispărute, au anunţat miercuri autorităţile locale citate de publicația locală The Guardian.

“Am recuperat 29 de cadavre între noaptea trecută şi această dimineaţă şi am salvat şapte persoane. Căutarea celorlalte 13 cadavre este în curs de desfăşurare”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al pompierilor din statul Kano, Saminu Abdullahi.

“Majoritatea victimelor sunt copii cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani”, a precizat acesta.

Barca era supraîncărcată: peste 35 de oameni au fost în plus

Abdullahi a declarat că ambarcaţiunea care s-a scufundat într-un râu din nordul Nigeriei era supraîncărcată, având peste 35 de persoane în plus, deși ar fi trebuit să transporte doar 12 persoane.

ADVERTISEMENT

Copiii erau elevi ai şcolii coranice din satul Badau. Aceștia urmau să participe la o ceremonie religioasă care marca ziua de naştere a profetului Mahomed în oraşul Bagwai, situată pe celălalt mal al râului.

Dezastrul din luna mai: peste 100 de oameni s-au înecat

Accidentele de acest gen sunt frecvente în Nigeria, principalele cauze fiind supraîncărcarea și lipsa de întreţinere a ambarcaţiunilor, nerespectarea normelor de siguranţă şi vremea nefavorabilă.

ADVERTISEMENT

În noiembrie, şapte fete s-au înecat după ce barca în care se aflau s-a răsturnat într-un râu din statul Jigawa.

În mai, peste 100 de oameni s-au înecat când vasul uzat, construit din lemn, pe care se îmbarcaseră s-a rupt în două şi s-a scufundat în statul Kebbi, din nord-vestul Nigeriei, relatează CNN.

ADVERTISEMENT

La bordul ambaracațiunii care era supraîncărcată se aflau aproape 180 de persoane, din care numai 20 au supraviețuit, celelalte fiind decedate sau dispărute.

După doar câteva zile, un accident asemănător a provocat un bilanț tragic: peste 50 de persoane au murit după ce ambarcaţiunea care transporta 200 de pasageri s-a răsturnat în statul Kebbi, din nord-vestul țării, relatează The Independent.

ADVERTISEMENT

Autoritățile nigeriene estimează că între 150 și 350 de oameni au murit în 2020 în Nigeria în accidente navale.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri