Sport

Tragedie în Raliul Iașului! Cum s-a produs groaznicul accident soldat cu decesul lui Adrian Răspopa. Video

Pilotul Adrian Răspopa a decedat după un accident teribil suferit în Raliul Iașului
04.09.2021 | 19:04
Tragedie in Raliul Iasului Cum sa produs groaznicul accident soldat cu decesul lui Adrian Raspopa Video
ADVERTISEMENT

Proba specială din cadrul Raliului Iașiului a fost anulată după ce pilotul Adrian Răspopa a decedat, ca urmare a unui accident grav pe care acesta l-a suferit în zona Hadâmbu.

Deși copilotul Cosmin Diacu a ieşit singur din maşină, pilotul Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenția organizatorilor pentru a fi scos din mașina încarcerată.

ADVERTISEMENT

Acesta fost transportat de urgență la spitalul Sfântul Spiridon din Iași cu elicopterul. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața, pilotul a decedat la puțin timp după ce a ajuns la spital.

Care a fost motivul producerii accidentului soldat cu moartea pilotului Adrian Răspopa

Potrivit organizatorilor Raliului Iaşului,  maşina în care se afla echipajul Adrian Răspopa – Cosmin Diacu a intrat într-un cap de pod la Hadâmbu, după care a avut o ieşire violentă în decor.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, unul dintre cei mai buni piloţi ai României, din dorinţa de a câştiga la Iaşi, de a câştiga Raliul Iaşiului, un pilot experimentat, pe o probă foarte tehnică şi foarte rapidă, fosta Cioca Boca, anul acesta proba Hadâmbu, a intrat într-un cap de pod şi a murit.

Decesul acestuia a fost declarat în urmă cu aproximativ 30 de minute.

Din punct de vedere al intervenţiei echipelor medicale, ne-am mişcat exemplar, chiar sub timpul standard. A fost descarcerat, preluat cu elicopterul SMURD, a intrat în stop cardio respirator.

ADVERTISEMENT

A fost resuscitat 4 minute, după care a fost adus la Iaşi şi transferat la Spitalul Sf Spiridon.

O echipă medicală formată din medici şi chirurgi din mai multe specializări au încercat timp de două ore să-l resusciteze. Din păcate, nu a răspuns” , a declarat Claudiu Butucel, director de organizare al Raliului.

Raliul Iașului a fost anulat după decesul lui Adrian Răspopa

Conducerea Raliului Iaşului a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfăşurare şi anularea etapei. „Pilotul Adrian Răspopa și-a pierdut viața în urma accidentului grav de pe a doua probă specială de la Raliul Iașului.

ADVERTISEMENT

Transportat cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență, acesta a fost operat, însă din cauza rănilor grave, nu a mai putut fi salvat.

Conducerea competiției a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfășurare și anularea etapei. Conducerea Federației Române de Automobilism Sportiv, prezentă la fața locului, este în aceste momente alături de cei apropiați lui Adi și de sportivi în zona creată pentru Parcul Închis unde se păstrează un moment de reculegere.

La nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului.

Odihnește-te în pace, Adi!”, este postarea de pe contul de Facebook al Federației Române de Automobilism Sportiv.

ADVERTISEMENT