News

Tragedie în Rusia. Doi adulți și un copil de 11 ani, morți după o explozie într-un bloc. Video

Trei oameni, doi adulți și un copil de 11 ani, au murit după o explozie de proporții survenită într-un bloc din Rusia.
11.09.2021 | 17:29
Tragedie in Rusia Doi adulti si un copil de 11 ani morti dupa o explozie intrun bloc Video
ADVERTISEMENT

Tragedie în orașul rusesc Lipetsk. Trei oameni au murit, printre care un copil de 11 ani, după o explozie care a dus la prăbușirea parțială a unei clădiri.

Din primele informații, afectată a fost o clădire de apartamente cu două etaje, a anunțat guvernatorul regiunii Lipetsk, Igor Artamonov.

ADVERTISEMENT

Trei oameni au murit, dintre care un copil de 11 ani, după o explozie într-un bloc din Rusia

În mediul online au apărut o serie de filmări de la locul deflagrației. Imaginile arată avariile structurale la clădirea din Solidarnost, un sat la 400 de kilometri sud de Moscova.

Echipele de intervenție au lucrat ore bune la locul dezastrului pentru a curăța zona de dărâmături, relatează Today Online.

ADVERTISEMENT

Alte 6 persoane au fost rănite în urma incidentului, a transmis agenția TASS, citându-l pe Vasili Razmunov, șeful ministerului pentru urgențe locale.

Ancheta preliminară realizată de autoritățile ruse a ajuns la concluzia că o explozie de gaz în partea centrală a clădirii au dus la prăbușirea parțială a structurii. Investigatorii spun că au deschis o anchetă penală pentru că nu ar fi fost respectate standardele minime de siguranță.

ADVERTISEMENT

Tragedie similară, raportată în Rusia în urmă cu doar 3 zile, pe 8 septembrie

Aceste explozii care au la bază scurgerile de gaz sunt frecvente în Rusia. Cauza o reprezintă infrastructurile învechite și standardele scăzute de siguranță.

În urmă cu doar 3 zile, un alt bloc s-a prăbușit parțial după o explozie similară. Drama a avut loc într-un bloc din orașul Noginsk, în apropiere de Moscova, și s-a soldat cu doi morți și mai multe apartamente distruse, informează Reuters.

ADVERTISEMENT

Explozia de miercuri a avariat serios pereții mai multor apartamente din blocul cu nouă etaje, după cum reiese din imaginile surprinse la fața locului.

”Potrivit primelor date, cinci oameni au fost răniți și doi au murit – un bărbat și o femeie”, a declarat un oficial regional pentru agenția Interfax.

Echipele de intervenție au constatat că pereții clădirii s-au prăbușit pe trei etaje. Cinci dintre cele 73 de apartamente ale blocului au fost avariate, iar 173 de locatari au fost evacuați. Potrivit agențiilor rusești, printre răniți se află doi copii.

ADVERTISEMENT
Tags: