Sporturi

Tragedie în sportul mondial! Un jucător legendar s-a spânzurat. Avea probleme cu băutura și suferea de depresie

08.05.2019 | 12:18
Tragedie in sportul mondial Un jucator legendar sa spanzurat Avea probleme cu bautura si suferea de depresie

O nouă tragedie s-a abătut asupra sportului, legendarul jucător de hochei pe gheață ceh Adam Svoboda s-a spânzurat marți, la vârsta de 41 de ani. Marele portar al Cehiei a fost campion mondial în 2005 și a luat medalia de argint un an mai tîrziu. Svoboda, care a jucat la mai multe echipe importante din Europa, dar care nu a prins un contract în NHL, se retrăsese din activitate în 2017.

Tragedie în sportul mondial! Un jucător legendar s-a spânzurat

Adam Svoboda și-a început cariera la echipa HC Sparta Praga, iar apoi a mai evoluat la formațiile HC Pardubice, Nurnberg Ice Tigers (Germania), Lada Togliatti (Rusia), Timra IK (Suedia), HC Slavia Praga, Avangard Omsk (Rusia), HC Plzen, HC Hradec Kralove și Beibarys Atyrau (Kazahstan). După ce s-a retras din activitate el a început o carieră în antrenorat.

Conform site-ului isport.blesk.cz, Adam Svoboda suferea de depresie și avea probleme cu băutura. În urmă cu câteva luni, fostul mare portar a fost prins beat la volan și a fost concediat de la naționala Under 18 a naționalei Cehiei. Fostul hocheist a fost găsit spânzurat în casa sa. Polițiștii au deschis o anchetă după această tragedie, dar se pare că este vorba despre o sinucidere.

Adam Svoboda în echipamentul echipei HC Slavia Praga
Adam Svoboda în echipamentul echipei HC Slavia Praga

Sportul din Cehia a trăit adevărate drame în ultimul an

Sportul din Cehia a trăit mai multe tragedii în ultima perioadă, cea mai recentă fiind moartea fotbalistului Josef Sural. Internaționalul ceh a decedat la vârsta de 28 de ani în urma unui accident rutier, în timp ce se întorcea de la meciul pe care formația sa Alanyaspor îl jucase în deplasare cu echipa Kayserispor, unde seunt legitimați românii Silviu Lung și Cristian Săpunaru.

Un at fotbalist ceh care a murit de curând este Frantisek Rajtoral. Jucătorul în vârstă de 31 de ani care era legitimat la Gaziantepspor a fost găsit spânzurat în locuința sa din Turcia la 24 aprilie 2017, iar oficialii clubului au dezvăluit că este vorba de o sinucidre. La începutul lunii mai a acetui an, fostul jucător de la Slavia Praga, Pavel Pergl, s-a sinucis din cauza iubitei la vârsta de 40 de ani.