News

Tragedie în Statele Unite! Cele mai mari incendii de vegetație înregistrate vreodată. „E ca un butoi cu pulbere”

13.09.2020 | 09:41
Tragedie în Statele Unite! Cele mai mari incendii de vegetație înregistrate vreodată. „E ca un butoi cu pulbere”
Sute de hectare au luat foc în California. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tragedie în Statele Unite acolo unde incendiile de vegetație se întind cu o viteză înfiorătoare în ciuda eforturilor depuse de zecile de mii de pompieri.

Vorbim de cele mai mari incendii înregistrate vreodată în aceste regiuni, iar distrugerile pe care le-au lăsat în urmă sunt teribile.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în lupa cu flăcările, cel puţin 24 de oameni şi-au pierdut viaţa. Statistica poate fi una sumbră, mai ales că zeci de persoane sunt date dispărute.

Incendii de vegetație în Statele Unite!

Aproape incredibil, dar adevărat. Un oraş întreg a fost făcut scrum şi multe cartiere ale altor localităţi sunt acum ruine fumegânde.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că incendiul a izbucnit în urmă cu câteva săptămâni bune. Aproape întreaga Coastă de Vest a Statelor Unite este afectată de incendii uriaşe de vegetaţie.

De altfel, în California, un stat care se confruntă anual cu asemenea probleme, sunt cinci din cele mai mari focare înregistrate vreodată aici.

Mai mult de atât, și temperaturile caniculare îngreunează intervenția salvatorilor. În urmă cu o săptămână, în Los Angeles s-au înregistrat 49 de grade Celsius, un record absolut în regiune.

ADVERTISEMENT

„Când înregistrăm temperaturi record, secetă record, atunci avem o situaţie care nu este de joacă. Ceea ce ni se întâmplă nouă aici se va răspândi peste tot în comunităţile din Statele Unite, dacă nu ne rupem de toate minciunile care sunt împrăştiate de un grup restrâns de oameni”, a transmis Gavin Newsom, guvernator al Californiei

Mai mulți pompieri din Canada, Israel și alte țări au venit să dea o mână de ajutor înainte că situaţia să devină de necontrolat.

„Canionul ăsta nu a mai ars în toată istoria recentă, aşa că e un butoi cu pulbere”, a spus și Jeff Britton, pompier

ADVERTISEMENT

Nu puțini au fost cei care au intrat în apă pentru a se salva de incendiu. Denise era împreună cu mai mulţi vecini când, surprinşi de flăcări, au fost nevoiţi să-şi caute salvarea într-un lac.

„Opt dintre noi s-au dus la capătul străzii, au ieşit pe plajă şi de acolo au intrat în apă, ca să evite flăcările. Am salvat cel puțin două case cu mica cisternă a lui Rob. Am alergat de colo-colo încercând să stingem focarele mici, cele care ardeau pe marginea drumului”, a spus un supraviețuitor

 

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri