News

Tragedie în Suceava. Un adolescent de 17 ani, ucis într-un accident rutier. Alți doi tineri au ajuns la spital

Accidentul s-a produs la miezul nopții în localitatea Marginea. Șoferul avea doar 18 ani. Al doilea rănit, doar 15 ani.
25.09.2021 | 11:30
Tragedie in Suceava Un adolescent de 17 ani ucis intrun accident rutier Alti doi tineri au ajuns la spital
ADVERTISEMENT

Automobilul a intrat într-un copac de pe marginea unui drum situat pe raza comunei Marginea din județul Suceava.

În urma impactului un pasager în vârstă de 17 ani a decedat după ce a fost aruncat din mașină.

ADVERTISEMENT

Tragedie în Suceava. Un adolescent de 17 ani, ucis într-un accident rutier

Ceilalți doi ocupanți ai autoturismului au fost duși la spital pentru tratarea rănilor suferite. Unul dinte ei, în vârstă de doar 15 ani a fost găsit încarcerat.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, citat de Obiectiv de Suceava, în jurul orei 00.00, mașina a intrat într-un copac pe raza localității Marginea, în accident fiind  implicate trei persoane, dintre care una încarcerată.

ADVERTISEMENT
Tragedie în Suceava. Un adolescent de 17 ani, ucis într-un accident rutier. Alți doi tineri au ajuns la spital
Tragedie în Suceava. Un adolescent de 17 ani, ucis într-un accident rutier. Alți doi tineri au ajuns la spital Foto: ISU Suceava

La fața locului au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, dar și două ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean.

Salvatorii au găsit una dintre victime, un tânăr de 17 ani, în afara mașinii în stop cardio respirator și i-au aplicat manevrele de resuscitare, însă fără succes, fiind declarat decesul.

ADVERTISEMENT

Persoana încarcerată a fost extrasă din mașină și predată unui echipaj de salvare, conștientă și cooperantă.

Tânărul găsit încarcerat, în vârstă de 15 ani, și șoferul mașinii, de 18 ani, au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale, au mai precizat reprezentanții ISU Suceava.

ADVERTISEMENT

România, campioana Europei la accidentele rutiere soldate cu morți

Potrivit cifrelor prezentate de Comisia Europeană, în 2020, în clasamentul morților și răniților, România se află pe prima poziție, cu 85 de victime la un milion de locuitori, poziție pe care o deține de câțiva ani.

Numărul victimelor din țara noastră este dublu față de media Uniunii Europene (42), chiar dacă a scăzut cu 31% în ultimii 10 ani.

Pe poziția a doua a clasamentului se află Letonia, cu 74 de victime la un milion de locuitori.

Pe locul trei se află Bulgaria, țară alături de care am fost umăr la umăr în ultimul deceniu la capitolul victime la milionul de locuitori.

Statul vecin a reușit să reducă cu 40% numărul accidentelor cu morți în perioada 2010- 2020 și acum înregistrează 67 de victime la un milion de locuitori.

ADVERTISEMENT