Fotbal international

Tragedie în Superliga Turciei! Internaționalul ceh Josef Sural mort, alți șase jucători răniți într-un accident rutier

29.04.2019 | 11:12
Tragedie in Superliga Turciei Internationalul ceh Josef Sural mort alti sase jucatori raniti intrun accident rutier

Tragedie în Superliga Turciei! Internaționalul ceh Josef Sural a murit la numai 28 de ani, alți șase jucători sunt în spital, după ce au suferit diverse răni, totul în urma unui accident rutier. Incidentul a avut loc la întoarcerea echipei Alanyaspor din deplasarea de la Kayseri, meciul disputându-se duminică după-amiază și terminându-se la egalitate, 1-1.

Tragedie în Superliga Turciei. Internaționalul ceh Jozef Sural mort într-un accident rutier

Șapte jucători din lotul Alanyeispor, din motive încă necunoscute, nu au vrut să se întoarcă în localitatea mediteraneană cu autocarul echipei și au primit acceptul antrenorului Sergen Yalcin, nimeni altul decât fosta vedetă a lui Mircea Lucescu pe vremea când antrena între 2003-2004 pe Beșiktaș, de a închiria un microbuz, cu care să revină la Alanya.

Accidentul fatal s-a produs când mai erau cinci kilometri și ajungeau la destinație. Fiind noapte, jucătorii au plătit doi șoferi, tocmai cu scopul de a preveni vreun necaz, ca să i se întâmple ceva conducătorului auto sau pur și simplu să adoarmă la volan. Plătind doi șoferi cei șapte fotbaliști au fost convinși că și-au luat toate măsurile de siguranță.

tragedie în Superliga Turciei. Jozef Sural venise în iarnă de la Sparta Praga
tragedie în Superliga Turciei. Jozef Sural venise în iarnă de la Sparta Praga

Ambii șoferi angajați au adormit!

Însă tocmai de ce s-au temut nu au scăpat. Conform primelor indicații oferite de poliția turcă, ambii șoferi au adormit și scăpat de sub control microbuzul și tragedia nu a mai putut fi evitată. Interesant este că între cei șapte jucători nici unul nu era turc: Jozef Sural, Caulker, Dlajma, Baiano, Cisse, Welinton și Sackey.

tragedie în Superliga Turciei. Așa arată microbuzul închiriat de jucători în urma accidentului
tragedie în Superliga Turciei. Așa arată microbuzul închiriat de jucători în urma accidentului

Toți cei șapte au fost preluați imediat de ambulanțe și duși la spital, dar cehul, fost coleg la Sparta Praga până în iarnă cu Chipciu și Niță, a suferite rănile cele mai grave, iar toate eforturile doctorilor au fost în zadar. Mai sunt încă sub observație, dar în afara oricărui pericol Caulker, autorul golului de la Kayseri și Cisse. Sural era tatăl a doi copii, ultimul născut de curând.