News

Tragedie în Ucraina. Opt oameni au murit după ce o clădire s-a prăbușit. VIDEO

Autori: Alexa Serdan, Silviu Ghering | 29.08.2019 | 11:44
Tragedie în Ucraina. Opt oameni au murit după ce o clădire s-a prăbușit. VIDEO
Opt persoane printre care și un copil au murit după ce o clădire din Ucraina s-a prăbușit. Sursa foto: kyivpost.com

O clădire de patru etaje din orașul Drohobici din Ucraina s-a prăbușit, iar operațiunile de salvare au reușit să scoată de sub dărâmături mai multe persoane. Din păcate, opt oameni au fost găsiți morți, iar printre victime se numără și un copil.

Opt persoane au murit în urma prăbușirii unei clădiri din Ucraina

O clădire de apartamente din micul oraş Drohobici din regiunea Lviv, Ucraina, s-a prăbușit în cursul nopții de miercuri spre joi. Serviciile de urgenţă din această ţară au transmis inițial că o singură persoană a fost declarată decedată, dar în urma finalizării operațiunilor de salvare numărul deceselor a crescut la opt. Printre victimele din Ucraina se numără și un copil.

Primele informații ale autorităților din Ucraina arată că motivul pentru care s-a prăbușit clădirea din orașul Drohobici ar fi o scurgere de gaze care a provocat o explozie devastatoare, potrivit Reuters. Compania de gaze Lvivgas a respins categoric afirmația. Explozia a distrus mai multe apartamente, de la parterului blocului până la ultimul etaj.

Persoanele evacuate au fost cazate temporar într-un hotel

„Operațiunile de salvare într-o clădire cu patru etaje, unde intrarea s-a prăbușit cu o seară înainte în orașul Drohobych (regiunea Lviv), au fost finalizate și au fost găsite cadavrele a opt persoane. Eliminarea resturilor este în curs de desfășurare, a declarat serviciul de presă a Serviciului de Urgențe din Ucraina, potrivit kyivpost.com.

La școala nr. 16 din orașul Drohobici s-a creat un punct de evacuare unde au fost trimiși mai mulți răniți. De asemenea, la hotelul Tustan au fost pregătite 14 camere duble pentru cazarea temporară a persoanelor care locuiau în blocul de 4 etaje. În prezent doar 8 persoane au solicitat cazarea în acest hotel.

„Operațiunile de căutare și salvare au fost finalizate. Conform celor mai recente informații, nu există oameni sub resturi. Lucrările de demontare sunt în desfășurare”, a mai spus serviciul de urgență.

 

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!