News

Tragedie în zona turistică Bicaz-Chei. Un bărbat a căzut în albia râului de la o înălţime de şase metri

Incident grav în zona turistică Bicaz-Chei. Un bărbat în vârstă de 51 de ani a căzut în albia râului de la o înălţime de şase metri.
08.07.2024 | 09:27
Tragedie in zona turistica BicazChei Un barbat a cazut in albia raului de la o inaltime de sase metri
Tragedie în zona turistică Bicaz-Chei. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 51 de ani s-a dezechilibrat și a căzut, duminică seară, de la o înălțime de șase metri, în albia râului Bicaz, din județul Neamț.

Un bărbat a căzut în albia râului de la o înălţime de şase metri

Bărbatul de 51 de ani se afla în vacanță împreună cu familia sa în zona turistică Bicaz-Chei atunci când s-a petrecut teribilul incident.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, accidentul s-a petrecut în jurul orei 19:00, după ce bărbatul s-ar fi urcat pe o stâncă.

La scurt timp după ce turistul s-a dezechilibrat și a căzut în albia râului, martorii care au asistat la întreaga scenă au sunat la 112. 

ADVERTISEMENT

”Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un bărbat, de 51 de ani, din Bicaz, se afla împreună cu familia în zona turistică Bicaz-Chei, s-ar fi urcat pe o formaţiune stâncoasă situată între DN 12C şi albia râului Bicaz, de unde s-ar fi dezechilibrat şi ar fi căzut în albia râului, de la o distanţă de aproximativ şase metri”, spun reprezentanții IPJ Neamț.

La fața locului s-au deplasat Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție, o ambulanță cu medic tip C de la Stația Piatra Neamț și o ambulanță tip B de la Substația Bicaz, dar și Serviciul voluntar pentru situații de urgență Bicaz Chei cu o autospecială de stingere.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost transportat la spital în stare de inconștiență

După ce victima a fost scoasă din albia râului, medicii au constatat că aceasta prezintă multiple traumatisme și au decis să o transporte în zona carierei de piatră din localitatea Bicaz Chei de unde a fost preluată de elicopterul SMURD.

Ulterior, bărbatul a fost transportat în stare de inconștiență la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov, unde se zbate între viață și moarte.

ADVERTISEMENT

”Cu ajutorul tărgii lopată, s-a acționat pentru evacuarea victimei din mediul ostil. Bărbatul, cu vârsta de 51 de ani, a fost preluat de ambulanța SAJ tip C și transportat în zona carierei de piatră din localitatea Bicaz Chei unde a fost predat echipajului de pe elicopter, care a transportat victima la UPU Brașov”, au transmis reprezentanții SAJ Neamț.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și urmează să stabilească cum s-a produs acest accident.

ADVERTISEMENT