News

Tragedie într-o familie din Bacău. O infirmieră şi mama ei au murit din cauza coronavirsului. Alte două surori sunt infectate

13.05.2020 | 21:12
Tragedie intro familie din Bacau O infirmiera si mama ei au murit din cauza coronavirsului Alte doua surori sunt infectate
ADVERTISEMENT

O infirmieră de la Spitalul Județean Bacău și mama sa au murit din cauza coronavirusului la doar câteva zile distanță.

O infirmieră şi mama ei au murit din cauza coronavirsului

Conform Mediafax, infirmiera în vârstă de 46 de ani a murit marți, după ce a fost infectată chiar de mama sa, întoarsă din străinătate, și care decedase în urmă cu câteva zile.

ADVERTISEMENT

Potrivit INSP, femeia a fost diagonsticată cu infecţia cu COVID-19 pe 29 aprilie şi suferea şi de ciroză hepatică decompensată, insuficienţă hepatică cronică acutizată şi sindrom hepato-renal.

Ca și cum tragedia nu era completă, alte două surori ale infirmierii sunt şi ele infectate, una dintre ele fiind internată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Bacău, iar cea de-a doua este asimptopatică.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a explicat de ce cadrele medicale nu au încasat bonusul financiar

Ultimul bilanț anunțat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 16.002, iar numărul deceselor a ajuns la 1.036.

Legea stării de alertă a fost adoptată în Camera Deputaților. Au fost 258 de voturi pentru, 26 împotrivă, 4 abțineri. Nu au votat 3 parlamentari. Legea a fost adoptată de camera decizională, de Parlament și va ajunge la promulgare pe masa președintelui Iohannis și va fi publicată în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că motivul pentru care cadrele medicale care lucrează cu pacienți COVID nu au primit bonusul de 2.500 de lei este că spitalele nu au trimis listele.

Un grup de cercetători au realizat un studiu prin care arată cât de importantă este purtarea măștii și cât de mult ar scădea rata infectării cu coronavirus dacă oamenii ar folosi acest accesoriu.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință au descoperit că pacienții vindecați de coronavirus ar putea fi afectați de această boală pe termen lung, chiar dacă pentru moment au scăpat de problemele majore.

ADVERTISEMENT