News

Tragedie într-o familie din România. Mama şi fiica de 21 de ani au murit de Covid-19, tatăl e şi el infectat

29.07.2020 | 08:51
Tragedie intro familie din Romania Mama si fiica de 21 de ani au murit de Covid19 tatal e si el infectat
ADVERTISEMENT

Covid-19 continuă să producă drame în rândul populației din România, iar cazul unei familii din România, în care mama și fiica au murit din cauza infecției, este cu adevărat cutremurător.

Tragedia s-a întâmplat în județul Argeș, aflat în topul îmbolnăvirilor din ultimele săptămâni. Aici, în decurs de șapte zile, un bărbat și-a pierdut atât soția, cât și fata, de doar 21 de ani.

ADVERTISEMENT

Rămas singur, bărbatul este și el infectat cu Covid-19. În ceea ce-i privește, medicii afirmă că de vină pentru drama acestei familii este ”vidul legislativ” din perioada premergătoare adoptării legii carantinei și izolării.

Tragedie produsă de Covid-19 într-o familie din Argeș: mama şi fiica au murit, iar tatăl e și el infectat

Spitalul din Pitești a fost, în ultima săptămână, scena unei tragedii inimaginabile pentru o familie din țară. Covid-19 și proasta gestionare a unor cazuri de infectare a dus la distrugerea unei familii.

ADVERTISEMENT

În doar o săptămână, un bărbat din România și-a pierdut atât fiica cât și soția, ambele infectate cu coronavirus. Fata de 21 de ani a încetat din viață luni, la Spitalul Județean din Pitești la o săptămână după ce murise mama ei.

Din spusele unchiul tinerei, la baza acestei tragedii nu a stat doar boala, ci și gestionarea defectuoasă a cazului de către unitatea medicală. Membrul familiei povestește, pentru Digi24, că medicii nu au testat familia deși mama era intubată la secția ATI a spitalului.

ADVERTISEMENT

Astfel, tânăra ar fi fost testată la Pitești pe data de 20 iulie, abia după ce a început să aibă simptome, iar a doua zi a primit testul pozitiv pentru COVID-19. I s-a recomandat să urmeze un tratament acasă dar starea ei s-a înrăutățit.

Ulterior, pe 26 iulie a ajuns la spitalul județean, transferată de la spitalul municipal din Câmpulung. A ajuns la Pitești în stare conștientă, câteva ore mai târziu a fost intubată, iar a doua zi pe 27 iulie a decedat. În tot acest timp, tatăl fetei a așteptat în curtea spitalului, a cerut să fie testat, a fost testat abia miercuri, când a fost anunțat ca fiind infectat.

ADVERTISEMENT

”Mama care a fost în stare foarte gravă a rezistat la ATI, intubată, aproape o săptămână. Copilul ăsta în 24 de ore s-a prăpădit de când, teoretic s-a infectat, în timp ce mama ei era bolnavă și în spital, confirmată, nimeni nu s-a gândit să îi întrebe sau să îi testeze sau să vadă ce este cu ei.

A ajuns la spital la Pitești, patru ore a stat într-o mizerie de cort, fără căldură, în frig, ea cu febră. Nimeni nu s-a interesat, în jur de 12 noaptea au venit și au testat-o si au spus așa: ‘Domnișoară, poți să pleci acasă’.

În condițiile în care între Pitești și Rucăr sunt aproape 100 de kilometri. La 12 noaptea. Singură. În condițiile în care 99% exista probabilitatea ca fata să fie pozitiv COVID, lucru care s-a și confirmat a doua zi.”, spune unchiul fetei pentru postul de știri.

Directorul spitalul Pitești: Tragedia s-a produs din cauza vidului legislativ

În fața acestei situații și a acuzațiilor venite spre ei, cei de la unitatea medicală din Argeș, prin vocea directorului medical al Spitalului spun că că totul s-a petrecut din cauza vidului legislativ (n.r. care a existat după decizia CCR prin care internarea obligatorie și carantina au fost declarate neconstituționale) și că fata nu a putut fi oprită să plece.

”(…) Bolnava a plecat pe semnătură. Nu era legislația în vigoare prin care să o obligi să rămână. Este în acea perioadă de vid legislativ în care nu aveai ce să îi faci pacientului dacă voia să plece. I s-a explicat, a venit cu febră, i s-a explicat să rămână internată, avem locuri la internare, avem secție tampon, avem unde să păstrăm bolnavii care au simptomatologie.

Nu a vrut să rămână, nu aveai ce să îi faci la momentul respectiv.”, a spus directorul spitalului, Gabriel Copciag, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT